StoryEditorOCM
KulturaUMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

Pjesme čeznuća u izvedbi Dubravke Šeparović Mušović i DSO-a

Piše PSD.
2. svibnja 2018. - 12:33

Koncertna sezona Dubrovačkog simfonijskog orkestra započinje koncertom u petak, 4. svibnja u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik. Orkestrom ravna maestro Noam Zur, a kao solistica nastupa dubrovačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović. Početak koncerta je u 21 sat.
 
Dubravka Šeparović Mušović uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupa od svojih početaka i osim raznih prigodnih koncerata, zajedno su izveli niz respektabilnih ciklusa (Wesendonklieder, Les nuits d'ete, Oratorij o Gradu slobode i drugi). Dobitnica je niza nagrada, među kojima su: nagrade Orlando (2000. i 2013.), nagrada Milka Trnina (2006.), Plaketa Grada Zagreba (2009.), nagrada Tito Strozzi (2011.), Nagrada Grada Zagreba (2012.), odlikovanje Danice Hrvatske sa likom Marka Marulića i nagrada Najbolji Wagnerijanac 2013., Nagrada Marijana Radev (2003.,2011.,2015.) i Nagrada Grada Dubrovnika (2018).
 
Na koncertu u petak mezzosopranistica će izvesti pjesme Mornareva ljubav, Žalba na zemlju i S dragim u svijet iz ciklusa Pjesme čeznuća Jakova Gotovca.
 
Koncertom će ravnati maestro Noam Zur, izraelski dirigent i glazbeni direktor Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ koji trenutno obnaša funkciju glavnog dirigenta u simfonijskom orkestru grada Salte u Argentini. Inače je podjednako traženi skladatelj i dirigent za operni i simfonijski repertoar. Njegov repertoar uključuje više od 30 opera i više od 250 simfonijskih djela iz svih stilova i razdoblja.Od 2001. Zur dirigira u renomiranim koncertnim dvoranama te s vodećim orkestrima SAD, Njemačke, Izraela, Meksika, Argentine, Južne Afrike, Švicarske, Austrije, Francuske, Estonije, Rumunjske, Skandinavije, Češke, Srbije i Italije. Uz skladateljsku i dirigentsku karijeru, Noam Zur aktivno podučava dirigente, instrumentaliste i pjevače, te je često gostujući profesor u Izraelu, Argentini, Meksiku i Rumunjskoj.
 
Izvedbi Pjesama čeznuća prethodit će Mozartova Serenada u D duru „Posthorn“.
Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.
 
 

28. travanj 2024 07:09