StoryEditorOCM
KulturaU atriju Kneževa dvora

Pijanistica Naira Asatryan s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

Piše dv
3. listopada 2023. - 11:34

Pijanistica Naira Asatryan nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u četvrtak 5. listopada u atriju Kneževa dvora. Koncertom će ravnati Slobodan Begić, a na programu su djela Mozarta i Sorkočevića. Početak koncerta je u 20.30 sati.

Naira Asatryan rođena je u Armeniji, a danas živi u Dubrovniku. Prvu je godinu glazbene škole upisala 1986. u Erevanu – odsjek glasovir, a potom je primljena u specijalnu glazbenu školu “Čajkovski“ pri državnom konzervatoriju Komitas. Od 1995. do 2000. studirala je glasovir na istom konzervatoriju u klasi prof. Roze Tandilyan. Godine 2000. je upisala poslijediplomski studij i po programu razmjenu studenata došla u visoku glazbenu školu Ino Mirković u Lovran gdje se usavršavala u klasi profesora Nasetkina i Zarafjanca. Godine 2001. usavršavala se na zagrebačkoj Akademiji u klasi prof. Glodića, a 2002. je završila poslijediplomski studij u Erevanu. Po preporuci Ministarstva kulture RH 2003. je dobila hrvatsko državljanstvo. Dosad je održala niz zapaženih nastupa diljem Hrvatske, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom redovno surađuje.

Na programu koncerta je Sorkočevićeva Sedma simfonija te Mozartova Mala noćna muzika, a Nairu Asatryan publika će čuti u Klavirskom koncertu br. 21 u C duru.

27. travanj 2024 21:47