StoryEditorOCM
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

Nemreš pobjeć' od nedjelje

Piše dv
9. travnja 2019. - 13:30
U Kazalištu Marina Držića ovaj vikend na repertoaru igra komad "Nemreš pobjeć od nedjelje" 12. i 13. travnja s početkom u 20 sati. Tekst Tene Štivičić praizveden je 1999. Njegovo krajnje oblikovanje nastalo je kroz praksu u radu na predstavi te ga to razlikuje od ostalih drama jer ne funkcionira samo na papiru, već automatski traži svoje oživotvorenje. Uz to traži izvedbu i otvorena je spram nje. S jedne strane ju sugerira, a s druge traži kreaciju autora.

U podjeli igraju Bojan Beribaka i Angela Bulum, par na sceni, a ujedno i supružnici u stvarnom životu. Međusobnom igrom i uprizorenjem ljubavnog para u modernom dobu, na Scenu Bursa donose dašak blizak generacijama koje su trenutno u dvadesetim i tridesetim godinama života. Tena Štivičić prezentira svoju generaciju kroz svakodnevnost. On i ona postaju studija muško ženskih odnosa i pokušaj bilježenja različitih generacija. Publika tu prividnu neodređenost imenovanja upisuje u sebe i svoje odnose.

Izvedba 12. travnja je skoro u potpunosti rasprodana, ali mjesta ima za subotnju izvedbu 13. travnja. Rezervacija ulaznica je moguća na telefon blagajne 321 088 ili posredstvom e-maila blagajna@kmd.hr. Naravno, kupnja ulaznica moguća je i online posredstvom web-sitea www.ulaznice.hr
27. travanj 2024 17:26