StoryEditorOCM
KulturaCjelodnevno druženje

‘Knjige pod stablima‘ u parku u Čokolinu

Piše dv
4. srpnja 2023. - 11:15

U subotu, 8. srpnja 2023., Dubrovačke knjižnice organiziraju cjelodnevno druženje u parku u Čokolinu (Montovjerna) pod nazivom "Knjige pod stablima". Program se održava uz podršku Grada Dubrovnika, Županije Dubrovačko-neretvanske i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a ima za cilj promoviranje i poticanje čitanja.

Program započinje u jutarnjim satima s posebnim programom za djecu. U 10 sati, dubrovačka spisateljica Renata Zlatković u suradnji s Helen Doron školom stranih jezika Dubrovnik predstavit će svoju dvojezičnu slikovnicu "Albertova džungla/Alberto‘s Jungle". Slikovnica donosi šarene ilustracije i zanimljivu priču koja će djeci pomoći da razviju svoju jezičnu vještinu na engleskom i hrvatskom jeziku.

Nakon toga, u 11 sati, slikari Marta Baća i Robert Kralj će održati likovno-kreativnu radionicu koja će djeci omogućiti da pokažu svoju kreativnost i stvaralačke vještine. U 17:30, u suradnji s LTV-om, održat će se susret s "Mirelom Pričalicom", Mirelom Zijadić, pripovjedačicom koja će djecu odvesti u svijet priča i bajki.

Za odrasle posjetitelje, u 19 sati, poznati književnik Robert Perišić će predstaviti svoj novi roman "Brod za Issu". Tijekom cijeloga dana, park će biti opremljen s knjigama koje će biti dostupne za čitanje pod stablima. Svi građani su pozvani da dođu, opuste se u hladu i urone u svijet knjige.

27. travanj 2024 21:29