StoryEditorOCM
KulturaDODJELA 24. STUDENOG |

NOMINACIJE ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA Predstava "Alkestida", Doris Šarić Kukuljica, Doris Kristić, Maro Martinović...

Piše PSD.
11. studenog 2020. - 17:24
Kazalište Marina Držića i predstava "Alkestida" u režiji Livije Pandur nominirana je u dvije kategorije za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta!

Kazalište Marina Držića i predstava "Alkestida" u režiji Livije Pandur nominirana je u dvije kategorije za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta. U utrci za najbolju dramsku predstavu u cjelini je predstava "Alkestida" Lade Kaštelan prema Euripidu u režiji Livije Pandur i produkciji KMD-a.

Za glavnu žensku ulogu nominirana je i Doris Šarić-Kukuljica za predstavu "Dobro je dok umiremo po redu", a Nataša Dangubić u kategoriji sporedne ženske uloge. U kategoriji mladih umjetnika za žensku ulogu nominirana je Anica Kontić ("Grižula" Festivalskog dramskog ansambla 71. Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu).

Za najbolja glumačka ostvarenja nominiran je Maro Martinović, a za najbolju scenografiju nominirani su NUMEN (Sven Jonke) za scenografiju u drami "Alkestida", dok je za najbolju kostimografiju nominirana Doris Kristić ("Idiot"). 
27. travanj 2024 15:37