StoryEditorOCM
KulturaMEĐUNARODNI DAN ŽENA

I ove godine jedno od najljepših vođenja Vesne Barišić: u subotu ne propustite ‘‘Miris Žene‘‘

Piše dv/tzgd
4. ožujka 2022. - 10:43

U subotu 5. ožujka, nedjelju 6.ožujka te u utorak 8. ožujka u 9.30 sati na hrvatskom jeziku i u 12 sati na engleskom jeziku, uz obveznu prethodnu najavu.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira tematski razgled Grada "Miris žene", koji će voditi autorica i vodičica Vesna Barišić. Tematski razgled organizirat će se besplatno za posjetitelje i građane, u subotu 5. ožujka, nedjelju 6.ožujka te u utorak 8. ožujka u 9.30 sati na hrvatskom jeziku i u 12 sati na engleskom jeziku, uz obveznu prethodnu najavu, prenosi turistička zajednica grada Dubrovnika

U stoljetnom postojanju Dubrovačke Republike žene su smatrane obiteljskom imovinom i teško je danas pronaći tragove njihovog postojanja. Pjesnici su ih veličali u svojim djelima, učenici im posvećivali svoja otkrića, a istovremeno ih loše tretirali Iako su u Dubrovačkom arhivu rijetki dokumenti koji svejdoče o postojanju žena u gradu, tragovi njihovih života sačuvani su u svakom kamenu, kući i crkvi. Pridružite nam se na šetnji kojom ćemo pokušati približiti položaj žena u Dubrovniku, kako plemkinja, tako i pučanki.

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen pa ljubazno molimo potvrdu dolaska do petka, 4. ožujka, do 17:00 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

10. svibanj 2024 13:23