StoryEditorOCM
KulturaTRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FESTA 2020. Gala koncert u čast maestru Đelu, Festa od klapa, praizvedba Mise sv. Vlaha, rock parada...

Piše DV
16. siječnja 2020. - 13:53
Gala koncert 'La musica di notte' posvećen nedavno preminulom maestru Đelu Jusiću, bit će središnji događaj tradicionalne, 19. po redu manifestacije Festa 2020 - najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Valamar Lacromi, gdje je predstavljen i program manifestacije. Gala koncert posvećen Đelu održat će se upravo na njegov rođendan, 26. siječnja, a koncertom će ravnati voditelj Mješovitog zbora Libertas Viktor Lenert.

Na koncertu će nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar, Mješoviti zbor Libertas, klape Maestral, Ragusa, Kaše, Dubravka Šeparović Mušović, Ibrica Jusić, Paula Jusić, Đelo Jusić jr., Ema Jusić, Buco Pende, Frano Lasić... a od brojnih glazbenih poslastica za vrijeme trajanja Feste, izdvojit ćemo i Festu od Klapa u Kazalištu Marina Držića 23. siječnja u 20 sati, koja će službeno i započeti program feste.

Ove će se godine Festa donekle poklopiti i s Noći muzeja, ali i brojnim događanjima ususret Festi svetog Vlaha. Bit će iznenađenja - poručila je umjetnička direktorica Feste 2020. Darija Mikulandra Žanetić, koja je sa Slobodanom Vlašićem, predsjednikom udruge Festa Dubrovnik, dodala kako se sve može organizirati čak i s vrlo ograničenim financijskim sredstvima, kad se ima puno entuzijazma i volje, sva su vrata otvorena. Veselimo se!
27. travanj 2024 21:58