StoryEditorOCM
KulturaKOLARINOVIH DESET |

DUGONJA, TRBONJA I VIDONJA Prošlo je skoro tri godine otkako nas je Kazališna družina Kolarin ovom predstavom nasmijala, zabavila i oduševila!

Piše Dv
9. lipnja 2020. - 17:30
Nakon predstava „Šporka kanasta“, „Skerac sa Svete Marije“, „Ribarske svađe“, „Matrimonijo“ i „Vjera iznenada“, niz objava povodom desetog rođendana Kazališne družine Kolarin završavamo videozapisom predstave „Dugonja, Trbonja i Vidonja“ Mladena Širole, a u režiji Tajane Martić koji možete pogledati OVDJE.

Predstava je premijerno izvedena 20. prosinca 2017. na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića.

- Mladen Širola, hrvatski pisac 20. stoljeća, svrstava se u klasiku domaće dramske književnosti za djecu, a po bajci Karela J. Erbena 1955. godine je napisao igrokaz i popularizirao Dugonju, Trbonju i Vidonju. Ovo je prekrasna priča o pravdi, dobroti i istini u kojoj nije bitno ni mjesto ni vrijeme. Važno je imati povjerenje u snagu dobra, hrabrost i vjeru da se tuga može zaliječiti ako pomažemo i usrećujemo druge jer pomažući svima oko sebe usrećujemo i pomažemo sebi. Priča je to o prijateljstvu koja nas uči da čovjek ne može ići sam, nego treba pomoć prijatelja na koje se može osloniti, stoji u popratnom tekstu.

Režiju, scenografiju i tekst pjesama potpisuje Tajana Martić, autorica glazbe je Marija Grazio, kostime je izradila Renata Sekulović, Obrt Šoštarić izradio je scenu koju je potom oslikala Veronika Šulić dok je dizajn vizualnih materijala priredio Davor Puljak.

U predstavi su igrali: Antonija Daničić (Ivo), Aida Machiedo (Dugonja), Darija Mikulandra Žanetić (Trbonja), Kaća Carević (Vidonja), Marinka Metković (Starica / Kraljevna), Barbara Lončarić Lučić (Vila), Marija Hrtica / Jelica Čučević (Vještica) te Ante Tonći Đurković, Jelica Čučević i Marta Lasić (Vještičini čuvari).  

Autor videozapisa je VSP Video Dubrovnik, a Kolarini su povodom premijere posebno zahvalili Dubrovačkim ljetnim igrama, Kazalištu Marina Držića i Teu Martinoviću.

Ovom prilikom možete pogledati i fotogaleriju s predstave iz arhiva Dubrovačkog vjesnika kao i slikovnicu druženja s dubrovačkom dječicom nakon premijere.   

 







 
10. lipanj 2024 20:04