StoryEditorOCM
Kultura69.DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Clément Layes na taraci Revelina otkrio svoj "Title"

Piše PSD.
8. kolovoza 2018. - 03:02

Berlinski umjetnik Clément Layes izveo je na taraci Revelina performans pod naslovom „Title“, a gostovanje ovog koreografa i redatelja ostvareno je uz potporu hrvatskog Goethe-Instituta.

Layes kao glavni izvođač, sa sebi svojstvenim humorom, istražuje složenu međusobnu povezanost između stvari i značenja koje gradimo oko njih, te uspostavlja „rat i mir“ između stvari i misli, a pritom se ne ustručava razotkriti nam buku misli kao i spektakularnu tišinu objekata. Predstava je premijerno izvedena u listopadu 2015. u Sophiensæle u Berlinu u koprodukciji Public in Private i Clémenta Layesa.

Inače, umjetnik živi i radi u Berlinu kao redatelj, koreograf i izvođač od 2008. Ondje je osnovao kompaniju Public in Private zajedno s hrvatskom koreografkinjom Jasnom L. Vinovrški. Njegova djela, smještena na sjecištu performing arta, koreografije, likovne umjetnosti i filozofije, kao polazište zauzimaju opažanja iz svakodnevnog života i (ne)običnih predmeta. S prethodnim radovima: Allege (2010.), To allege (2011.), Der grüne Stuhl (2012.), Things that surround us (2012.) i Dreamed apparatus (2014.), Layes je završio ciklus predstava o čovjekolikom svijetu i predmetima. Njegove predstave prikazane su na brojnim festivalima u Europi i SAD-u. Dv

01. lipanj 2024 19:21