StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUništila im plan

Vozačica Ubera tvrdi da su je poslodavci prekorili jer je paket pun droge odnijela policiji umjesto primatelju

Piše karlo huzjak/JL
3. svibnja 2023. - 06:24

Vozačica Uber Eatsa u Mascotu u Australiji zatražila je da joj se recenzija s jednom zvjezdicom ukloni iz evidencije nakon što nije uspjela dostaviti paket primatelju kojemu je namijenjena. Policija sumnja da je paket sadržavao drogu metilamfetamin, poznatiji kao "meth".

Vozačica Jess izvijestila je da je 22. travnja prihvatila posao u Uber Connectu, službi za dostavu paketa koja radi putem aplikacije. Uzela je paket od muškarca u restoranu koji joj ga je brzo predao i otišao, javlja Sydney Morning Herald.

Paket koji joj je čovjek predao bila je plastična vrećica, zatvorena crnim zatvaračem. Jess je odmah postala sumnjičava i poslala poruku primatelju paketa. Pitala je mogu li joj reći što je u paketu, a oni su rekli pasta za zube. “Rekla sam, tko plaća dostavu 16 dolara za pastu za zube, ovo je totalno sumnjivo".

Umjesto da se odveze do primatelja, uputila se u policijsku postaju Mascot. Dok je bila na putu, Jess je primila telefonske pozive od osobe koja joj je dala paket. Dok je bila na putu, Jess je primila telefonske pozive od osobe koja joj je dala paket. "Čovjek je vikao i grdio me jer ga nisam isporučila primatelju kojem je namijenjena". No, nastavila je do policijske postaje, prenosi Jutarnji list.

Pregledom paketa policija je utvrdila da se u tubici paste za zube nalazilo zapravo dva grama metilamfetamina, kojeg su zaplijenili. Dok je čekala policijsku istragu, Jess je kontaktirala Uber u vezi s incidentom. Izvijestila je da je nekoliko puta morala ispuniti online obrazac te da ju je službenik korisničke podrške čak prekorio jer nije isporučila paket primatelju kojem je namijenjena.

Jess tvrdi da joj je tvrtka ostavila neadresiranu ocjenu s jednom zvjezdicom koju je dobila za razmjenu. Međutim, Sydney Morning Herald izvještava da je Uber stupio u kontakt s Jess pet sati nakon što su kontaktirali tvrtku za komentar. Uber je obavijestio Jessa da su "poduzete odgovarajuće interne radnje" i ispričao se zbog kašnjenja u rješavanju situacije.

Uber je također rekao da će ukloniti Jessinu recenziju s jednom zvjezdicom i vratiti joj puni iznos cijene. Dodano je da će osoba koja je poslala paket trajno izgubiti pristup aplikaciji. "Uber ne stvara sigurno radno okruženje", rekla je. "Oni štite ljude koji plaćaju umjesto svojih vozača", prenosi Jutarnji list.

27. travanj 2024 12:20