StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVI POSLOVNI POTEZ

Vlasnik hotela Kazbek i brojnih nekretnina na dubrovačkom području kupio poznatu hrvatsku tvornicu namještaja

Piše Anđelka Kelava
14. studenog 2022. - 20:02

Vlasnik poznate dubrovačke tvrtke Pervanovo, Darko Pervan vlasnik hotela Kazbek i brojnih nekretnina na našem području postao je vlasnik još jedne velike tvornice u Hrvatskoj. Naime, grupacija Pervanovo, u čijem sastavu se nalaze društva Bjelin Industries u Hrvatskoj i Välinge Group u Švedskoj, potpisao je putem svoga društva kćeri Välinge Croatia ugovor o stjecanju kontrolnog paketa dionica hrvatskog društva za proizvodnju namještaja Spin Valis. Završetak transakcije očekuje se nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Takvo preuzimanje grupaciji Pervanovo omogućava brže postizanje internih ciljeva proizvodnje namještaja koji upotrebljava Välingeovu klik-tehnologiju i prije nego što je to prvobitno planirano. Istovremeno, Spin Valisu omogućava da proizvodnju još više koncentrira u finalne proizvode najvišeg stupnja dodane vrijednosti.

Spin Valis je jedan od najvećih hrvatskih proizvođača masivnog namještaja sa dugogodišnjom tradicijom. Proizvodnja također uključuje proizvodnju elemenata, lijepljenih ploča, briketa i proizvodnju električne i toplinske energije dobivene iz biomase te solarnih panela. Spin Valis, ima svoje sjedište u Požegi.

image
Spin Valis

Ova tvornica namještaja trenutno ima 420 zaposlenih za koje u Pervanovu očekuju  uspješnu integraciju u sustav grupacija  i zadržavanje pune zaposlenosti.

-S ponosom objavljujemo da smo uspješno zaključili svoje peto preuzimanje u Hrvatskoj. Na svim preuzetim lokacijama izvršena su velika ulaganja u novu tehnologiju, zgrade i strojeve. S novim proizvodnim pogonom u Ogulinu, gdje gradimo najveću tvornicu drvenih podova u Europi, naša hrvatska grupacija sada je visokoučinkovita i konkurentna, osobito kada je riječ o segmentu drvenih podova u hrastu. Spin Valis i ostala hrvatska društva u našoj grupaciji vrlo su profitabilna. Nastavit ćemo ulaganja u Spin Valis s ciljem da se on razvije u jednog od vodećih proizvođača namještaja u Europi. Uvest ćemo Välingeovu jedinstvenu i visokosofisticiranu tehnologiju klik-namještaja u velikom opsegu i koordinirati preradu drva s ostalim društvima iz naše grupacije u Ogulinu, Bjelovaru, Vinkovcima i Otoku - izjavio je Darko Pervan, vlasnik i glavni direktor društva Pervanovo Invest AB.

-Preuzimanje društva Spin Valis značajno će povećati našu proizvodnju i prodaju, a broj zaposlenih povećat će se na ukupno 2300. Svojim smo investicijama u Hrvatskoj do sada omogućili stotine novih radnih mjesta i svi su naši pogoni vrlo moderni i učinkoviti. Koordinacija proizvodnje i prodaje znatno će povećati profitabilnost, osobito kada je riječ o hrastovim proizvodima kao što su masivni namještaj, troslojni parket, masivni parket, lamele, furnir, elementi, lijepljene ploče, pelet i briket. Na europskom tržištu hrastovih proizvoda već držimo snažnu poziciju, a ona će još više ojačati kada naše nove investicije u proizvodnju drvenih podnih obloga Woodura te u nove proizvodne kapacitete furnira u Bjelin Spačvi i Bjelin Otoku tijekom 2023. i 2024. postanu operativne. Također važno je istaknuti da akvizicijom Spin Valisa snažno ulazimo i u proizvodnju zelene električne i toplinske energije koja će dodatno doprinijeti održivosti naših proizvoda", izjavio je Stjepan Vojinić, glavni direktor društva Bjelin Industries.

 

28. travanj 2024 12:19