StoryEditorOCM

Vlada Srbije i novinar TV Pink vode Porfirijev Instagram: Priznali sve, pa obrisali objavu o verifikaciji profila patrijarha

Piše DV
11. listopada 2023. - 13:17

Ljuban Kovačević, novinar Pink televizije i osoba zadužena za vođenje Instagram profila patrijarha SPC Porfirija, rekao je da su zaposleni u Vladi Srbije delegirani i zaduženi za verifikaciju profila srpskog patrijarha. To znači da se postovi ne objavljuju bez odobrenja Vlade Srbije, konkretno savjetnice ministra Miloša Vučevića, Dijane Stanisavljević, piše srpski portal Nova.rs.

Snimka na kojoj se čuje Ljuban Kovačević objavljena je na njegovom Instagram profilu, ali je kasnije obrisana s društvenih mreža. Ipak, ostalo je zabilježeno što je Kovačević rekao. Snimka je objavljena nakon što mu je, kako sam kaže, stiglo pismo od patrijarha Porfirija da je bez njegovog „blagoslova“ izvršio verifikaciju Instagram naloga.

Poručio je da za odobrenje za objavljivanje postova, odnosno sadržaja na mreži X (ranije Twitter) dobiva direktnu dozvolu upravo od Danice Stanisavljević iz Vlade Srbije i da se točno zna trenutak kada je došlo do verifikacije profila.

Njihov portal kontaktirao je Vladu Srbije kako bi dobili odgovore je li točno da Stanisavljević odobrava objave na Instagramu, ali do objavljivanja teksta nisu dobili odgovor.

Isto su pitali i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), ali odgovor je također izostao.

 

03. svibanj 2024 18:09