StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetCIJELA DVORANA PLJESKALA, SAMO SU KALMETA I KUŠČEVIĆ ŠUTJELI

VIDEO: Drago Krpina napao Dubravku Šuicu!<br />  

Piše DV
20. ožujka 2018. - 15:42

Pritisci na Andreja Plenkovića zbog Istanbulske konvencije sve su veći. Premijera, čini se, ne zabrinjavaju previše napadi konzervativnih stranaka i desničarskih/konzervativnih udruga i aktivista zbog moguće ratifikacije dokumenta, ali teško će moći ignorirati nezadovoljstvo dobrog dijela članova iz vlastitih redova, donosi Jutarnji list.

Iako Plenković i Jandroković već danima uvjeravaju javnost da je velika većina HDZ-vaca za ratifikaciju IK-e, čini se da ta teza nije sasvim točna. Iz dana u dan javlja se sve više nezadovoljnika, a nije ni tajna da i u samom vrhu stranke ima dosta onih koji traže unutarstranački referendum za kojeg Plenković ne želi ni čuti.

Priča oko referenduma spominjala se i na obilježavanju 28. obljetnice osnutka HDZ-a u Benkovcu, pogotovo kada je za govornicu došao Drago Krpina, jedan od osnivača HDZ-a i bivši saborski zastupnik. Njegove poruke možda bi prošle nezamijećeno da u prvom redu Vatrogasnog doma nisu sjedili ministar Lovro Kuščević i bivši ministar Božidar Kalmeta. Krpina je bez dlake na jeziku opleo po Plenkoviću i uporno se obraćao Kuščeviću da premijeru prenese njegove poruke. Cijela dvorana frenetično je pljeskala Krpini dok su dva HDZ-ova moćnika samo mirno sjedila i blijedo gledala.Krpina je spominjao da je cijela priča oko ratifikacije Istanbulske konvencije besmislena dok se u Hrvatskoj događa egzodus stanovništva u inozemstvo: - Na što mi trošimo energiju? Na budalaštine! To je krajnje neodgovorno i neozbiljno prema narodu - rekao je Krpina pozivajući Plenkovića da odgodi ratifikaciju IK: - Ima puno važnijih stvari koje treba rješavati, a konvencija može pričekati, nikome nije jasno čemu tolika zbrka i žurba oko njezine ratifikacije - rekao je Krpina, kojem također nije jasno zašto se premijer toliko odupire stranačkom referendumu.

- Vrijeđali su nas da ne razumijemo konvenciju, ali gospodine ministre, imam poruku za vas. Mi smo pismeni i znamo čitati! 

Krpina je stao i u zaštitu hrvatskih biskupa i usput napao Dubravku Šuicu: - Hrvatski biskupi stoljećima su bili na braniku hrvatskog nacionalnog identiteta, oni su to i danas. Ne pristajem da se njihova stajališta ignoriraju i da im jedna Dubravka Šuica govori da će im neke stvari pojasniti. HDZ ne smije postati ideološki klon SDP-u i nekim drugim lijevim liberalnim strankama, to članovi nikad neće dopustiti - rekao je Krpina, koji se za kraj još jednom obrušio na premijera.

- Još nitko nije čuo kakve bi posljedice po Hrvatsku bile ako postupimo kao neke druge zemlje koje nisu ratificirale konvenciju. Ništa nam ne govore, samo pričaju da ništa razumijemo - kazao je Kripina a video njegova govora možete pogledati OVDJE.

28. travanj 2024 02:26