StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVRIJEĐALA MORAL

Uskršnje ludilo u Dalmaciji, policija po prijavi župnika ‘privela‘ lutku. ‘Ma da prostite, nema ni sisa ni guzica‘

Piše DALMACIJA SD
8. travnja 2023. - 17:26

Uskrsna subota u Kampo Kaštelu, događaj koji je zamišljen kao neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluotok, započeo je dolaskom policije koju je pozvao tamošnji župnik crkve Gospe od zdravlja i to zbog navodnog vrijeđanja morala građana, piše Zadarski.hr.

Kako doznajemo, problem je bio u modnim lutkama koje su ispred crkve postavljene za reviju, što je župnik smatrao neprimjerenim za blagdan Velike subote. Ubrzo nakon toga u Kampu su se pojavili i policijski službenici.

image

Uskrsna subota u Kampo Kaštelu

Luka Gerlanc/Cropix

- Policija je jutros oko 10 sati zaprimila više dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obilježja prekršaja.

U odnosu na predmet dojave, policija je u tijeku postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama - kazala je glasnogovornica PU Zadarske, Ivana Grbin.

Ovo okupljanje u Parku Gospe od zdravlja održava se u organizaciji Mjesnog odbora Poluotok, stanovnika Kampo Castella i tvrtke ‘Burda Atelier‘.

image

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama

Luka Gerlanc/Cropix

Jedan od sudionika događaja za Antenu Zadar što se točno dogodilo:

- Je, svećenik je prijavio lutku koja, da prostite, nema ni sisa ni guzica. Policija je došla i uhitila plastičnu lutku. Zamislite. Stavili su je u auto, smijali smo se kao luđaci - prepričao je svjedok.

Ovo okupljanje u Parku Gospe od zdravlja održava se u organizaciji Mjesnog odbora Poluotok, stanovnika Kampo Castella i tvrtke ‘Burda Atelier‘, javlja Zadarski.hr.

23. svibanj 2024 04:23