StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTRAGEDIJA U BIH

Ubojica pomahnitao nakon obiteljske svađe? Ovo su sve žrtve Nermina Sulejmanovića

Piše Dv
11. kolovoza 2023. - 15:18

Tri osobe su ranjene u današnjem krvavom piru koji se dogodio u Gradačcu kada je Nermin Sulejmanović ubio suprugu i još dvije osobe, piše Avaz.

Kako je za portal "Avaza" potvrđeno iz UKC-a Tuzla, jedna ženska osoba hospitalizirana je na Klinici za anesteziologiju i reumatologiju zbog prostrijelne rane grudnog koša.

- Druga osoba je na ortopediji, a radi se o muškarcu N.P. zbog ozljeda donjih ekstremiteta. Treća osoba je primljena na Kliniku za anesteziologiju i reumatologiju, ali je nakon reanimacije, nažalost, konstatovana smrt - kazala je za portal "Avaza" Ersija Aščerić, glasnogovornica UKC Tuzla.

Podsjetimo, iz Tužiteljstva je ranije rečeno da su povrijeđene punoljetne osobe.

- Sve osobe su punoljetne. Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca policijske snage locirale su na širem području Gradačca. Izvršio je samoubojstvo. Sulejmanović je pištoljem ubio bivšu suprugu i dvojicu muškaraca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim mjestima u Gradačcu. Policijske snage su na terenu. Uviđaj će izvršiti dežurna tužiteljica u suradnji s istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a i Kriminalističkog odjela PU Gradačac - kazali su iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić je izjavio da je ovo velika tragedija.

– Nažalost, naš mirni, vrijedni, čestiti grad zavijen je u crno. Desila se velika tragedija. Kako neslužbeno saznajem, riječ je o obitejskoj svađi koja je eskalirala i sad smo u situaciji, nažalost, da brojimo mrtve i ranjene – rekao je Dervišagić, piše Avaz.

03. lipanj 2024 13:55