StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOvdje ne stavljajte router

Tri "mrtve zone" za Wi-Fi! Evo kako možete pojačati brzinu interneta

Piše dv
17. listopada 2023. - 11:34

Mjesto gdje ste postavili router u vašem domu može značajno utjecati na brzinu i pouzdanost internetske veze. Hal Ponton, iz tvrtke Voneus Broadband, za The Sun je otkrio tri najgora mjesta za router u stanu.

-Jedno od najčešćih mjesta koja uzrokuju slab Wi-Fi signal je skrivanje routera iza TV-a, a  pogreška je kada ga stavite na policu za knjige. I treće problematično područje je ostavljanje routera na najudaljenijem kraju kuće – pomoćnoj prostoriji koju zapravo nitko ne koristi. To ga ne sprječava da radi, očito će raditi, ali radi se o tome da Wi-Fi signalu treba najbolja moguća veza da počne raditi, tako da se zapravo radi o tome da mu se treba dati ‘prostora da diše‘. Stavite ga na prozorsku dasku, na stol ili škrinju, samo tako da bude blizu ljudi koji će ga koristiti ili gdje će ga obično koristiti. Dajte mu apsolutno najbolju moguću priliku da radi umjesto da ga ometate- pojasnio je Ponton. 

Postoji i niz predmeta i materijala oko kuće koji mogu utjecati na kvalitetu  Wi-Fi vezu. Izolacija sa srebrnom podlogom u vašim zidovima je jedna od njih pa biste trebali izbjegavati postavljanje routera preblizu ovih zidova. Slično tome, metalne grede u kuhinjskim proširenjima mogu imati loš utjecaj. Ako je to slučaj u vašem domu, možda bi bilo najbolje da svoj router pokušate premjestiti negdje drugdje, piše The Sun.

27. travanj 2024 13:29