StoryEditorOCM

Svijet se smije Vladimiru Putinu i ruga ruskoj vojsci: Raketom vrijednom pet milijuna dolara u Odesi uništio javni zahod na plaži...

Piše Dv
22. svibnja 2022. - 18:40

Vladimir Putin je ispalio raketu vrijednu pet milijuna dolara na Odesu koja je navodno uništila samo javni zahod na plaži, piše Daily Star.

Crnomorska luka Odesa igra važnu ulogu u ukupnoj ekonomiji Ukrajine i trenutno je pod ruskom pomorskom blokadom. Grad je ključna strateška meta za Ruse i bio je podvrgnut teškom bombardiranju.

Uništavanje javnog zahoda potvrđeno je u priopćenju operativaca na jugu Ukrajine.

- Još jedan raketni udar uz upotrebu aviona se osjetio u Odeskoj oblasti. Protivnik je zračnim raketama uništio zahod na plaži. Drugih gubitaka nije bilo - stoji u kratkom priopćenju.

Korisnici društvenih mreža ubrzo su pisali svoje mišljenje o incidentu, a većina se rugala ruskoj vojsci.

Nikola Vorobjov, ukrajinski vojni novinar, napisao je: 'Ruska balistička raketa vrijedna pet milijuna dolara upravo je pogodila javni zahod na plaži u Odesi. Da li znate neku drugu bolju vojnu investiciju?'

Tromjesečna beba bila je među najmanje pet osoba ubijenih u nedavnim raketnim napadima na grad. Najmanje osam Ukrajinaca je ubijeno, a 18 ozlijeđeno u napadu u subotu, rekao je šef kabineta predsjednika Andriy Yermak u online objavi.

Odesa je najveća i jedina dubokovodna luka u Ukrajini. Otprilike 70% ukupnog ukrajinskog uvoza i izvoza se obavlja morskim putem, a 65 posto se ostvaruje upravo preko luke u Odesi.

Odesa je također jedna od najvažnijih polaznih točaka za ukrajinske žitarice na međunarodna tržišta.

07. svibanj 2024 22:59