StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAKLON DO PODA

Svaka čast, gospodine Moriyasu! Pogledajte što je izbornik Japana učinio na kraju utakmice, kako je čestitao Vatrenima i navijačima Hrvatske

Piše Slaven Alfirević/sd
5. prosinca 2022. - 22:01

Izbornik Japana Hajime Moriyasu pokazao je što je pravi sportski odgoj i kakav je gospodin. Poslije utakmice poklonio se igračima i navijačima Hrvatske. Naklonio se do poda, kako to Japanci inače običavaju kad se pozdravljaju i posebno kad iskazuju duboko poštovanje, donosi Slobodna Dalmacija.

Moriyasu je došao pred tribinu s navijačima Hrvatske i duboko se naklonio.

Hrvatska je porazila njegovu družinu poslije dramatične i viteške igre u 120 minuta nadmetanja, te se potom boljim izvođenjem jedanaesteraca plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a Moriyasu je u porazu čestitao suparnicima i pozdravio ih na tradicionalni japanski način. Što nije prošlo nezamijećeno.

Japanski izbornik ponio se vrlo sportski i fair i kad je davao izjave. Kazao je:

- Hrvatska je bolje izvodila jedanaesterce i ja im čestitam. Nekad je to stvar sreće, ali treba i vježbati. Treba raditi na poboljšanju. Hrvatski vratar je bio izvrstan, on je najzaslužniji za pobjedu Hrvatske. Mi moramo naučiti lekciju, moramo se poboljšati u izvođenju udaraca s bijele točke - rekao je japanski izbornik nakon utakmice.

image
AFP
image
Ina Fassbender/Afp
image
Anne-christine Poujoulat/Afp
image
Ina Fassbender/Afp
image
Ina Fassbender/Afp
image
Anne-christine Poujoulat/Afp
image
Anne-christine Poujoulat/Afp
26. travanj 2024 06:58