StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNA BLAGDAN SVETOG ANTUNA

Sutra blagoslov djece

Piše DV
12. lipnja 2017. - 12:44

Sutra, 13. lipnja blagdan je sv. Antuna Padovanskog koji se svečano slavi u crkvi Male braće. Na sam blagdan mise će biti u 6, 7, 8, 9.30 i u 11 sati. U 18 sati će biti blagoslov djece, nakon čega će u 19 sati biti svečano misno slavlje koje će predvoditi fra Antonio Šakota, franjevac iz Mostara.
U crkvi sv. Mihajla također će se proslaviti sv. Antun. Mise će biti u 10 i 19 sati. Večernje svečano misno slavlje predvodit će dr. don Tonći Matulić, profesor na KBF-u u Zagrebu, a pjevat će zbor štićenika Centra za rehabilitaciju „Josipovac“. Nakon mise bit će blagoslov djece.
Sv. Antun Padovanski slavit će se i u župi Velike Gospe u Rožatu. Mise će biti u 8, 11 i 19 sati. Tradicionalna procesija s kipom započet će u 18.30 sati. Tom prigodom blagoslivljat će se djeca, cvijeće, automobili i brodovi.
U samostanu sv. Vlaha u Pridvorju prva misa na blagdan sv. Antuna će biti u 6 sati, a svečano misno slavlje u 10 sati koje će predvoditi dr. fra Vili Radman, dekan i profesor Franjevačke teologije u Sarajevu. U 19 sati bit će misa s blagoslovom djece.
Vjernici župe sv. Marka u Korčuli svečano će također proslaviti blagdan sv. Antuna. Jutarnja misa bit će na Glavici sv. Antuna u 7.30 sati,u 17.30 sati misa će biti u katedrali sv. Marka, a svečano misno slavlje na Glavici sv. Antuna bit će u 19 sati na kojoj će ujedno biti i blagoslov djece te procesija. Svečano misno slavlje predvodit će mons. Toma Lučić, rektor crkve sv. Vlaha.

27. travanj 2024 10:22