StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetneočekivana opasnost

Strava u Vukovaru: Zmija otrovnica ugrizla dječaka u prostorijama Memorijalnog centra Domovinskog rata, jedan detalj mu je vjerojatno spasio život

Piše dv
3. kolovoza 2022. - 16:56

Sedmogodišnji Rafael Stefanović pamtit će posjet vukovarskom Memorijalnom centru Domovinskog rata, ali ne po dobru. Ovaj vukovarski sedmogodišnjak doživio je u subotu u prostorijama Memorijalnog centra Domovinskog rata traumu koju će pamtiti do kraja života. Naime, kako piše lokalni Press 032, ondje ga je ugrizla otrovnica, zmija riđovka!

Mali Vukovarac je u Centru bio zajedno s ocem i dvije mlađe sestre. Dok su razgledavali izložene eksponate, nešto ga je ugrizlo za nogu. Dječak se požalio ocu na bol, a ovaj je imao što vidjeti - tragove ugriza zmije otrovnice, prenosi Slobodna Dalmacija.

Djecu je brzo pokupio, javio supruzi što se dogodilo i krenuo prema bolnici kako bi pomogli sinu. U razgovoru s njim sin mu je rekao da mu je muka, da ga boli trbuh te da mu se magli pred očima.

"Radilo se o klasičnom takozvanom mokrom ugrizu, što znači da je zmija pustila otrov, ali ga očigledno nije imala dovoljno ili ga nije ugrizla kako treba. Inače, ugrizi zmija otrovnica i neotrovnica su različiti i po tragovima na koži se odmah može znati o kakvoj zmiji se radi", kazao je Dragan Stevanović u razgovoru za Press 032.

27. travanj 2024 04:51