StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVelika akcija

Što se to događa?! U devet zemalja izbušili gume na više od 600 vozila, počinitelji su birali poseban tip. Otkriveno što je u pozadini

Piše dv
9. rujna 2022. - 06:46

Grupa klimatskih aktivista Tire Extynguishers organizirala je veliku noć akcije protiv vlasnika SUV-ova, s više od 600 vozila, kako kažu, razoružanih u devet zemalja, objavio je The Gaurdian, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Šeest mjeseci je prošlo od pokretanja kampanje, koja potiče ljude na ispuhivanje guma na SUV-ovima. Obljetnicu su aktivisti obilježilim akcijom u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Danskoj, Češkoj i Kanadi.

Grupa je objavila da će ukupan broj vjerojatno porasti, a očekuje se više izvještaja o akcijama. Pokret je dosad, od ožujka, izbušio gume na oko 9000 SUV vozila u gradovima diljem svijeta i čini se da će premašiti svoj cilj od 10.000 SUV-ova s izbušenim gumama do Božića, stoji u priopćenju.

Grupa je rekla da je njezin cilj ispuhivanjem guma utjecati na bogate vlasnike SUV-ova, osuđujući vozila kao klimatsku katastrofu zbog emisija štetnih plinova.

09. svibanj 2024 12:00