StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSNAŽAN POREMEĆAJ

Stiže novo nevrijeme: Sjevernu Italiju poharao tornado, DHMZ izdao crveni alarm za tri regije, oglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite RH

Piše DV/JL
21. srpnja 2023. - 15:47

 U ranim poslijepodnevnim satima DHMZ je podigao stupanj opasnosti od vremenskih nepogoda iz narančastog u crveno za tri hrvatske regije.

Oglasilo se Ravnateljstvo civilne zaštite RH koje podsjeća na crveno upozorenje DHMZ-a na grmljavinsko nevrijeme za područje riječke, karlovačke i gospićke regije te narančasto upozorenje za osječku i zagrebačku regiju, piše jutarnji.hr.

image
Dragan Matic/Cropix

Olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se očekuju jaki i olujni udari vjetra, a lokalno tuča i obilna kiša.

- Moguća su oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra, tuča te prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu, navodi Ravnateljstvo te podsjeća na preporuke i korisne savjete kojih se trebamo pridržavati u slučaju grmljavinskog nevremena i jakog vjetra.

Podsjetimo, jutros je bilo na snazi narančasto upozorenje za sve hrvatske regije, osim za Dubrovačku, koja je bila u ‘crvenom‘.

Riječka, Gospićka i Karlovačka regija su u crvenom. Upozoravaju na grmljavinsko nevrijeme, osobito popodne i navečer, s obilnijom kišom i tučom.

image
Nera Simic/

- Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima koje izdaju nadležna tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti, navodi DHMZ u upozorenju.

28. travanj 2024 00:04