StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBila bi u Gazi

Slomljeni otac: ‘Kad su mi rekli da je moja kći (8) mrtva, osjetio sam olakšanje. Gore je ono što rade živima...‘

Piše Vijesti SD
12. listopada 2023. - 15:25

U potresnom intervjuu za CNN, Thomas Hand je ispričao da je njegova osmogodišnja kći ubijena u kibucu Beri, koji su Hamasovi teroristi napali u subotu oko 7 sati ujutro, i u kojem je ubijeno najmanje stotinu ljudi.

Briznuo je u plač, prepričavajući trenutak kada mu je konačno potvrđeno da je pronađeno tijelo njegove kćeri.

- Rekli su, pronašli smo Emily, mrtva je. I samo sam rekao ‘da‘. Rekao sam ‘da‘ i nasmiješio se, jer je to najbolja opcija od svih koje sam mogao zamisliti, ispričao je shrvani Hand.

Rekao joj je da je za njegovu kćer "smrt bila blagoslov, apsolutni blagoslov", i dodao da je osjetio olakšanje kad su mu potvrdili da je njegova kći ubijena.

- Ili je bila mrtva ili je u Gazi. A ako znate bilo što o tome što rade ljudima u Gazi, to je gore od smrti. Ne bi imala hrane, ne bi imala vode, bila bi u mračnoj sobi ispunjenoj s tko zna koliko ljudi. Bila bi prestravljena svake minute, sata, dana, a možda i godina koje dolaze. Dakle, smrt je bila blagoslov. Apsolutni blagoslov - rekao je potreseni otac.

Hand je dva dana čekao vijesti o svojoj kćeri. Rekao je da je kibuc nakon upada Hamasovih terorista bio pod opsadom 12-ak sati, a za to vrijeme nije znao gdje se nalazi njegova kći nii što joj se dogodilo.

@cnn CNN‘s Clarissa Ward speaks with Thomas Hand, a grieving father whose daughter was killed during the Hamas attack on Israel. #cnn #news #israel #gaza #hamas ♬ original sound - CNN

- Ne radi to često, ali nažalost tu je noć, u petak navečer, otišla je spavati kod prijateljice - rekao je Hand. Kibuc je sljedećeg dana napadnut.

30. travanj 2024 14:26