StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetveliki požar

Šire se zabrinjavajuće snimke vatrene buktinje na Hvaru, koja je već uzela jednu ljudsku žrtvu. Iz MORH-a javljaju da im je stiglo pojačanje iz zraka

Piše dv
7. kolovoza 2022. - 17:08

MORH je objavio kako veliki požar na Hvaru, i to na području Vrbanj - Dol, uz tri kanadera sada gase i dva Air tractora. Na žalost, ovaj veliki požar koji je izbio prije 13 sati odnio je i ljudsku žrtvu. Preminuo je srednjovječni muškarac iz Jelse, a navodno su on i njegov sin išli spašavati bager od vatrene buktinje..., javlja Slobodna Dalmacija-

Objavljene su i zabrinjavajuće video snimke vatrene buktinje na Hvaru. 

 

Nešto prije 13 sati izbio je šumski požar između mjesta Dol i Vrbanj na otoku Hvaru, tako da su odmah na teren izašli članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava "Stari Grad", "Jelsa" i "Hvar".

Srednjovječni muškarac iz Jelse je, prema svemu sudeći, smrtno stradao u šumskom požaru. Prema neslužbenim informacija on i njegov sin su išli spašavati bager od vatrene buktinje, ali je nakon toga došlo do tragične posljedice.

Požar, kako doznajemo, uz gasitelje s otoka Hvara gase i tri kanadera. Premda je vatra u jednom trenutku bila zaprijetila i obiteljskim kućama u mjestu Vrbanj za sada nema informacija o većoj ugroženosti objekata, niti je pozvana pomoć s kopna. To bi, prema logici stvari, moglo značiti da se ipak uskoro očekuje obuzdavanje vatre i lokalizacija požara. 

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrđeno je da je na požarištu kod Vrbanja smrtno stradao muškarac.

- Na mjestu događaja izvršiti će se očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju - navode iz policije.

03. svibanj 2024 07:06