StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUŽAS U BOSNI

Serijska prevarantica ulazila u stanove umirovljenika i u kavu im stavljala razne lijekove kako bi ih opljačkala. Jedna je starica umrla, a druge su padale u nesvijest

Piše PSD
13. prosinca 2021. - 14:15

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Amine Omeragić zbog kaznenih djela razbojništvo i prouzrokovanje smrti iz nehata, priopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, prenosi Slobodna Dalmacija.

image
Prevarantica
Screenshot

– Tereti se da je 07. rujna 2016. godine u popodnevnim satima došla do stana u vlasništvu 85-dišnje M.G. u ulici Edhema Eke Džubura u Općini Ilidža.

Lažno se predstavljajući da je poznaje ušla je u stan oštećene koja joj je napravila kavu u koju je optužena krišom stavila neutvrđenu količinu lijeka Klozapin od kojeg je M.G. nedugo nakon toga umrla. Optužena je iz stana oštećene uzela dva zlatna prstena, jedan zlatni lančić i oko 200 KM., navodi se u priopopćenju.

U optužnici je postupajući tužilac predložio sudu produženje pritvora optuženoj koja je dugo vremena bila u bijegu, piše Srednja Bosna

Za glavni pretres postupajući tužitelj predložio je sudu saslušanje deset svjedoka, potom, šest vještaka i izvođenje više od 30 materijalnih dokaza.

Za Omeragić i srbijansko pravosuđe 2013. godine raspisivalo potragu zbog razbojništva, piše Faktor.

Ona je u Srbiji uhapšena još 2009. godine, zajedno sa Željkom Paunovićem, koji je tada imao 27 godina.

Srbijanska policija tada je objavila da je Paunović pronalazio kuće u kojim su same živjele starije i nemoćne žene.

Kod njih bi onda dolazila Amina, koja im se predstavljala kao radnica humanitarne organizacije koja je tražila pomoć. Starice bi je pustile u kuću i skuhale joj kafu, a ona bi iskoristila njihovu nepažnju i u kafu im stavljala lijekove za smirenje nakon čega su žene padale u nesvijest.

Prevarantica bi tada prekopala cijelu kuću i odlazila sa novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima.

Radi se, inače, o osobi koja je dugogodišnji uživalac opojnih droga, te povratnik u vršenju kaznenih djela.

26. travanj 2024 20:12