StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAKON TRI MJESECA|

SASTAO SE VLADIN ZNANSVETNI SAVJET: Nemamo plan za proširenje obveze COVID potvrde, ali.......

Piše dv
19. listopada 2021. - 12:54

Nakon gotovo tri mjesec stanke danas se održao sastanak Znanstvenog savjeta Vlade Republike Hrvatske čiji su članovi, između ostalih, Alemka Markotić, Krunoslav Capak, Dragan Primorac, Miroslav Radman, Igor Rudan, Gordan Lauc, Nenad Ban, Branko Kolarić i Zvonko Kusić.

Nakon sastanka ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako ne postoji plan da se proširi upotreba covid potvrda, no kako je vrlo izvjesno da će se o tome uskoro razgovarati. - Rekao bih da je uvođenje potvrda u zdravstvo i socijalu uspjelo, gotovo da nemamo nikakvih problema u poštivanju toga i rekao bih da će doći vrijeme kada ćemo početi razgovarati o njihovom proširenju – istaknuo je Capak dodajući kako će se nakon primanja treće doze covid potvrda vrijediti narednih godinu dana, izvještava Jutarnji list. .

Na upit novinara je li odluka da se, unatoč rekordnom broju novozaraženih u Hrvatskoj ne donose nove strože mjere i prošiti obveza covid potvrda politička odluka, ministar zdravstva Vili Beroš je kazao kako to nije istina. - Politika se tu ne miješa. Znate tko uvijek razmišlja o novim mjerama? Jedino struka - rekao je Beroš.

Capak pak smatra kako je najbolji pristup donositi epidemiološke mjere u skladu sa situacijom. - Treba reći da smo u prethodna tri tjedna imali stagnaciju rasta i rano je govoriti o tome imamo li ozbiljan rast koji bi zahtijevao dodatne mjere. Kad vidimo situaciju razmotrit ćemo to i vidjeti jesu li potrebne nove mjere- poručio je ravnatelj HZJZ-a. Više pročitajte OVDJE. 

05. svibanj 2024 13:04