StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsud u beogradu

Roditelji dječaka ubojice u suzama, sa suđenja isključena javnost

Piše DV
29. siječnja 2024. - 14:51
Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio 14-godišnji učenik u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara, u BeograduTom Dubravec/Cropix

Suđenje supružnicima Vladimiru i Miljani K., roditeljima maloljetnog dječaka koji je prošle godine ubio devetoro djece i čuvara OŠ „Vladislav Ribnikar“, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu, no rasprava je prekinuta na početku jer je tužiteljstvo tražilo da se radi zaštite maloljetnika isključi javnost, objavio je portal Nova.rs.

Odvjetnik koji zastupa optuženike tražio je da se suđenje otvori za javnost i rekao da oni neće imati pitanja za djecu. Kako piše Nova.rs, odvjetnik je rekao da je viši javni tužitelj otišao kod oca dečaka ubojice u posjet i rekao mu da potpiše sporazum o priznanju krivice, jer će mu u suprotnom optužiti ženu, a dijete poslati u hraniteljsku obitelj u Bosnu.

Sud je odlučio prihvatiti zahtjev da se sa suđenja isključi javnost.

Podsjetio je i na to da je načelnik PU Beograd Veselin Milić ranije objavio popis s imenima učenika koje je Kosta K. planirao ubiti.

"Što je bilo s popisom maloljetnika koji je načelnik policije pokazao na nacionalnoj frekvenciji?", upitao je Borović i dodao kako smatra da ispitivanje mora biti otvoreno za javnost.

Otac je u ovom slučaju optužen za teško djelo protiv općte sigurnosti, jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok je dječakova majka optužena za nedopušteno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čahuri na mjestu zločina.

Pri izlasku iz sudnice sudski stražari dopustili su supružnicima da se zagrle, a kako prenosi reporter portala Blic, oboje su briznuli u plač.

02. svibanj 2024 19:14