StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvelika zabrinutost

Rajko Ostojić o trovanjima pićem: ‘Brine me slučaj otprije dva mjeseca... Bilo bi dobro uključiti i forenzičare‘

Piše vijesti SD
8. studenog 2023. - 06:45
Policija ispred Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu gdje je prijavljen slučaj trovanja gaziranim pićem iz automata, Rajko Ostojić (u krugu)Cropix

Predstojnik Zavoda za gastroeneterologiju KBC-a Zagreb, Rajko Ostojić potvrdio je sinoć za RTL da se pojavio i četvrti pacijent. "Vidio sam pacijenta, klinički izgleda dobro. Svjestan je rizika i što se može dogoditi", kaže Ostojić.

Osvrnuo se i na stanje trećeg pacijenta, koji se također liječi u KBC-u. Kod njega su upalne promjene, tvrdi Ostojić, blage.

Ostojić je izrazio i zabrinutost zbog slučaja od prije dva mjeseca.

"Brine me slučaj otprije dva mjeseca. Tom pacijentu se rade mužiranja jednjaka, došlo je do tako jake upale, korozije da se stvorilo vezivo koje je suzilo jednjak koji kolege moraju proširivati..."

Ostojić je upozorio i na rizike koje konzumacija bezalkoholonih gaziranih pića predstavlja. "Ne treba paničariti. Situacija može biti i ozbiljna", kaže Ostojić koji smatra kako bi se u cijeli slučaj trebalo uključiti i forenzičare iz centra Ivan Vučetić.

"Izbjegavajte sva gazirana pića. Pijte običnu komunalnu vodu. Zagrebačka je super, dalmatinska također, primorska, lička… Ako išta Hrvatska ima - ima sjajnu vodu. Pustimo je li itko kriv - ostavimo to drugima. Nećemo politiku u ovu butigu. ... Osim HZJZ-a, preporučujem Vučetić ‘as soon as possible‘. Naravno, uputa pacijentima, osim da ne pijete - ako ne daj Bože popijete - provjerite okus, ispljunite. Nemojte konzumirati vodu, mlijeko. Može doći do gore reakcije", rekao je Ostojić za RTL.

27. travanj 2024 20:29