StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRAVA U ZAGREBU

Muškarac hicem upucan u glavu, svjedoci: Istrčao je iz BMW-a, ispalio metak, a onda stisnuo gas

Piše LG/JL
24. veljače 2023. - 20:49

U zagrebačkom naselju Špansko u petak navečer došlo je do pucnjave.

Iz PU zagrebačke potvrdili su za Jutarnji da se incident dogodio u ulici Dobriše Cesarića, a dojavu su zaprimili oko 19.40 sati. Utvrđuje se što se točno dogodilo, na terenu su policijske ekipe, a iz odnosa s javnošću nisu nam mogli reći je li netko u toj pucnjavi ozlijeđen, nego samo da se pucnjava dogodila na početku naselja, navodno na otvorenom prostoru.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Nešto poslije 21 sat potvrdili su nam kako je došlo do pokušaja ubojstva muškarca vatrenim oružjem. Za počiniteljem se intenzivno traga, priopćili su.

Međutim, jedan očevidac za 24sata opisao je čemu je svjedočio:

- Taman sam išao u šetnju kad sam ugledao policijski auto. Vidio sam čovjeka na podu u lokvi krvi. Susjedi su rekli da su čuli pucnjavu i zvali su policiju koja je brzo došla. Hitna je prevezla čovjeka. Napadač je sjeo u auto i pobjegao u smjeru Vrapča, a policija je otišla za njim - rekao je za 24sata.

image

z

Ronald Gorsic/Cropix

Naš novinar s terena javlja kako je na mjesto događaja stiglo još policije koja trenutačno obavlja očevid i razgovara sa svjedocima. Do policajaca je u jednom trenutku došao jedan mladić i pitao ih: "Je li moj tata živ?"

Policija je parkiralište nasuprot kućnog broja 3 ogradila trakom, a forenzičari pregledavaju i jedan automobil, bijeli Hyundai. Stanari kažu kako nisu ništa čuli niti vidjeli, no priča se da je u tijeku policijska potjera po Ilici.

- Sjedio sam tu na klupi preko puta. muškarac je istrčao iz BMW-a i upucao ga u glavu. U autu je bila i žena. Imao je, koliko mi se čini, oko 45 godina. Nakon što mu je pucao u glavu, otrčao je do auta, radilo se o crnom BMW-u sedmici, i punim gasom izjurio je s parkirališta - ispričao nam je muškarac koji je svjedočio pokušaju ubojstva na parkiralištu nasuprot stambene zgrade u Ulici Dobriše Cesarića broj 3.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Policija zna tko je pucao jer su očevicu pokazali fotografiju sumnjivca i on nam je potvrdio kako je na njoj prepoznao osobu koja je pucala u muškarca.

Nekoliko trenutaka prije nego što nam je to ispričao, nogostupom je prošla ženska osoba na biciklu. Zvala je nekoga na mobitel i pitala: "Je li živ". Bila je vrlo uznemirena i odmah je odjurila, ništa nam nije htjela reći.

Novinar Jutarnjeg je na terenu doznaje kako je muškarac navodno upucan jednim hicem izravno u glavu.

 

 

27. travanj 2024 13:13