StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmučni prizori

Procurile zastrašujuće snimke zlostavljanja, izraelski vojnici divljaju: cipelare, udaraju, tjeraju na ples...

Piše dv
2. studenog 2023. - 12:06

Na društvenim mrežama ovoga tjedna su se pojavili zastrašujući videosnimci izraelskih vojnika koji zatoče i muče Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali. Videosnimke, od kojih je jedna navodno snimljena u gradu Yatta u blizini Hebrona u nedjelju, prikazuju palestinske zatočenike s povezima na očima i svezane, s nekima gole, kako ih tuku i vuku po tlu.

Euro-Med Human Rights Monitor navodi da se na snimci vide izraelski vojnici kako se hvale mučenjem zatočenika, pri čemu su ih neki tukli kundacima pušaka i gazili po glavama zatočenika.

Podsjetimo, nije riječ samo o jednom snimci nego o nizu isječaka koji već tjednima šokiraju javnost. Jedan od najbrutalnijih videa otkriva vojnike IDF-a koji sebe snimaju dok maltretiraju i tuku sedmoricu radnika na Zapadnoj obali, donosi Slobodna Dalmacija

Plestinci koji su pokušali u Izrael ući bez dozvole na području Južnog Hebrona na snimci su skinuti goli ili polugoli i vrište od udaraca. Jednog od njih vuku po zemlji i čizmom ga gaze po glavi. 

Druga snimka pak pokazuje vojnika koji muškarca povezanih očiju i zavezanih udova čizmom udara kako bi on svojom glavom lupao u automobilsku gumu. 

Na nekim od snimki vidljivo je i kako su osobe vezane i polegnute na pod, a onda prekrivene izraelskom zastava. 

Jedan od slučajeva pokazuej izraelskog vojnika koji pušta religioznu glazbu i muškarca povezanih očiju tjera na ples. 

02. svibanj 2024 20:58