StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRAST PROFITABILNOSTI GRUPACIJE VALAMAR

Prihodi od 648 milijuna kuna 13 posto veći nego lani

Piše DV
30. srpnja 2018. - 16:12

Grupacija Valamar Riviera je upravo objavila rezultate poslovanja za prvih šest mjeseci ove godine. Objavljeni rezultati pokazuju izuzetan rast po svim pokazateljima te je vidljivo kako su u prvih pola godine ukupni prihodi Valamara iznosili 648 milijuna kuna. To je za 13 posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Dvoznamenkasti rast prihoda prvenstveno je rezultat porasta noćenja od 9 posto i prosječne cijene od 5 posto. Poboljšana je i efikasnost poslovanja te je operativna dobit (EBITDA) u prvih šest mjeseci rasla 17 posto, odnosno brže od prihoda.
Valja reći i podatak kako je rast poslovanja u predsezoni nastavljen četvrtu uzastopnu godinu te je po prvi puta realizirano više od 2 milijuna noćenja u prvih šest mjeseci ove godine.

Sve to predstavlja potvrdu Valamarove dugoročne strategije kontinuiranih ulaganja u repozicioniranje portfelja putem razvoja proizvoda te ulaganja u kvalitetu, djelatnike i razvoj destinacija. I za ovu sezonu Valamar je uspješno investirao više od 700 milijuna kuna, a Nadzorni odbori Valamar Riviere i Imperiala dali su prethodnu suglasnost na investicijski ciklus tijekom 2019. godine u ukupnom iznosu od dodatnih čak 752 milijuna kuna. No, konačna odluka o ukupnoj visini ulaganja bit će donesena do kraja ove godine, pa je moguće da se planirani iznos i nadmaši.

Trenuzačno je grupacija Valamar Riviera angažirana na preuzimanju dionica Hotela Makarska (do sada su stekli 55,45 posto dionica) a konsolidacija poslovanja kreće ovih dana. Razmatra se i restrukturiranje hotela Helios Faros u stečaju a najavljena je i akvizicija hotela Petersbühel s četiri zvjezdice u austrijskom Obertauernu. To je prvi korak u internacionalizaciji poslovanja kao jednom od ključnih strateških ciljeva budućeg razvoja.

-Valamar ostvaruje iznimne rezultate već četiri uzastopne godine u periodu prvih šest mjeseci, što je ujedno i važan pokazatelj produljenja sezone. Za to je prvenstveno zaslužan intenzivan investicijski ciklus u povećanje konkurentnosti i podizanje kvalitete objekata i usluga, pri čemu upravo repozicionirani objekti za goste više platežne moći bilježe odličnu potražnju– izjavio je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.

30. travanj 2024 15:22