StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmali globtroter

Priča iz autobusa s najsretnijim završetkom: majka rodila na međunarodnoj liniji, kompanija dječaku dala lijepi poklon, ali i poručila: ‘Ovo nije natjecanje‘

Piše Dv
29. kolovoza 2022. - 14:46

Ne samo što život piše romane, pišu ih i porođaji. I to, reklo bi se, još dramatičnije.

Svatko od nas zna iz vlastitog iskustva ili priča kako mogu biti dramatična pucanja vodenjaka, jurnjave u rađaonicu, porodi kod kuće ili na putu.

Najnoviji porod o kojemu se priča dogodio se u autobusu Flixbusa na liniji iz Pariza do Varšave. Majka je za vrijeme vožnje dobila jake trudove te je vozač morao zaustaviti autobus nedaleko od autobusne postaje u Poznanu u Poljskoj.

"Prošloga tjedna poželjeli smo dobrodošlicu jednom neočekivanom putniku koji je odlučio udahnuti svoj prvi dah tijekom vožnje Flixbusom! Situacija je bila izuzetno dinamična, no zahvaljujući brzoj reakciji i podršci naših vozača i putnika, sve je proteklo bez komplikacija", napisali su iz Flixbusa na svojoj Facebook stranici, prenosi Dnevnik.ba.

image

Administrator Flixbusove FB stranice stoički je odčitao sve komentare odgovarajući najčešće s riječima: ‘Potičemo vas da koristite naše usluge‘ (ilustracija)

AFP

Novorođenom dječaku iz Flixbusa darovali su besplatne vožnje vlakom i autobusom sve do njegova 18. rođendana, ali i poručili da ovo nije natjecanje, odnosno da svi ne trebaju sada krenuti stopama majke i dječaka.

Njihova Facebook objava prikupila je dosta komentara.

"Bravo za nevjerojatnu ženu koja je rodila ovo dijete sigurno i neočekivano. Također sam imala vrlo brz porod i mogu samo zamisliti traumu kada ste se našli u ovoj javnoj i neočekivanoj situaciji. Nadam se da ste dobro i da ćete dobiti pohvale koje zaslužujete", napisala je jedna korisnica skrećući pažnju na zanemarenu ulogu majke.

Među gotovo tisuću komentara bilo je dosta onih koji su se kritički, ironijski, pa i duhovito osvrtali na prijevoznika.

"Dobro je čuti da se ne kradu bebe na isti način kao moja prtljaga", zapisao je jedan korisnik. "Pobrinite se da ga ne ostavite nasred autoceste na putu do konačnog odredišta kao što to činite s puno svojih putnika", dodao je drugi.

"Žena je zapravo bila u četvrtom mjesecu... dok ste došli, bila je spremna roditi", jedan je od ciničnih komentara. Baš kao i ovaj: "Kad je žena sjela u bus, nije još bila trudna". "Računa li se i ako napraviš dijete u busu?", upitao je treći.

Na sve komentara odgovarao je administrator stranice, najčešće s riječima: "Potičemo vas da koristite naše usluge".

Dio navedenih komentara pokazuje kakav je imidž Flixbusa u javnosti.

Zadnja dva negatvna spominjanja baš su se ticala puta do Pariza ili Poljske, prve i zadnje stanice ove priče sa sretnim završetkom. Zato bi ova topla storija mogla biti odlična prilika za popravljanje imidža prijevozničke kompanije.

image

Flixbus se u posljednje vrijeme najčešće spominje u negativnom svjetlu (ilustracija)

Vlado Kos/Cropix
06. svibanj 2024 11:54