StoryEditorOCM

Političari moraju biti spremni istrpiti puno više od naziva "spodoba": Krešimir Macan iz sudskog spora s izašao kao pobjednik, Karolina Vidović Krišto mora platiti sudske troškove

Piše Dv
13. travnja 2022. - 13:30

Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan na svom je Facebook-profilu objavio kako je dobio pravomoćnu presudu u sporu s Karolinom Vidović Krišto.

- Drugostupanjska odluka Županijskog suda u Zagrebu po kojem se odbija tužba Karoline Vidović Krišto protiv mene u parničnom postupku i nalaže joj se da mi plati sudske troškove - "spodoba" u ovom kontekstu je vrijednosni sud i sukladno praksi ESLJP i USRH političari moraju biti spremni istrpiti puno više toga nego obični građani, napisao je Macan te dodao citat iz presude:

- 30. Suprotno tome, sud je imao u vidu da je tužiteljica politička osoba poznata javnosti, da su sporne izjave tuženika iznesene u sklopu rasprava u javnom interesu, kao i da izjave tuženika o tužiteljici nisu negativnije od izjava tužiteljice iznesenih u njenom političkom djelovanju protiv njezinih neistomišljenika u spornom događaju te je tužiteljica morala računati da će njezine izjave izazvati reakcije.

Podsjetimo, nezavisna saborska zastupnica je tužila Macana jer je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno kazao da je spodoba. Krišto je dobila na Općinskom sudu, ali je presuda preinačena u Macanovu korist na Županijskom sudu. Vidović Krišto mora platiti Macanu troškove suđenja, nešto više više od 7500 kuna.

27. travanj 2024 18:17