StoryEditorOCM

Pogledajte kako izgleda ubojita ‘igra‘ razminiranja na cesti kraj Kijeva: vojnici ovo nazivaju ‘ukrajinski curling‘, svaka sadrži 7,5 kg eksploziva

Piše dv
1. travnja 2022. - 15:11

BBC je jučer prenio snimku s društvenih mreža o protutenkovskim nagaznim minama na autocesti u blizini Kijeva, koja je postala viralni hit i vijest o koju su prenijeili brojni mediji, pa tako i Slobodna Dalmacija, danas se na Twitteru pojavila nova snimka mina na autocesti.

image

Razminiranje autoceste na ukrajinski način
 

Screenshot Twitter

Na novoj snimci na Twitteru vide se ukrajinski vojnici koji provode "razminiranje terena", odnosno uklanjaju mine s Varšavske magistrale blizu Kijeva.

Odgurivanje nogama opasnih mina, koje sadrže čak 7,5 kilograma eksploziva koji može oštetiti tenk, ukazuje na nonšalantnost onih koji su duboko zagazili u rat, a vojnici su osmislili i duhoviti naziv za ovu riskantnu radnju, prozvavši je 'ukrajinskim curlingom'.  

image

Olimpijski curling

Roberto Schmidt/AFP


A da se ne govori o tome što su vojnici od mina očistili samo srednji trak ceste. Ne daj bože da bi nekome palo na pamet zaustavljanje ili pretjecanje. Za nastavak ove opasne priče, pričekat ćemo do sutra, kada bi se na Twitteru mogao pojaviti novi filmić, nadamo se bez tragičnih elemenata.

30. travanj 2024 11:09