StoryEditorOCM

Pogledajte atmosferu na ‘Z tulumu‘ u centru Moskve, ruski celebrityji na pozornici citiraju Hitlera; Putin: ‘Ovo je dan istine i pravde. Pobijedit ćemo!‘

Piše Hina, JL
30. rujna 2022. - 19:59

NOVO:

Nakon Putinovog govora na Crvenom trgu počeo je i koncert. Na pozornici su paradirali i brojni ruski celebrityji, a najupečatljiviji dojam je ostavio Ivan Oklobistin koji je čak citirao i Hitlera poručivši ‘starom svijetu da drhti‘ jer Rusija počinje ‘sveti rat‘. Doduše, strani izvjestitelji navode da publika nešto i nije oduševljena, prenosi Jutarnji.

------------------------------------------------------------------------------------

Putin se govorom obratio građanima na Crvenom trgu. Podsjećamo, ranije je proglasio pripajanje okupiranih dijelova četiri ukrajinske oblasti - Donjecka, Luhanska, Hersona i Zaporižja - Rusiji. Međunarodna zajednica glasno je osudila taj potez Moskve koji neće priznati gotovo ni jedna država svijeta. Ukrajina je nakon toga formalno palicirala za pristupanje NATO paktu.

- Ovo je povijesni dan. Dan istine i pravde - vikao je Putin.

U trenucima dok je Putin proglasio pripajanje četiri ukrajinske regije u sastav Rusije, Crveni trg je eksplodirao. Mnogi su počeli vikati ‘Rusija, Rusija‘. U jednom trenutku ponijelo je i Putina koji je s liderima sepratista također skandirao.

Ruski je predsjednik tijekom govora rekao da će "napraviti sve" kako bi podigao "razinu sigurnosti" u Hersonu, Zaporižji, Lugansku i Donjecku.

- Dragi prijatelji, napravit ćemo sve da podržimo našu braću i sestre u Zaporižji, Hersonu, Donjecku i Lugansku. Napravit ćemo sve da podignemo razinu sigurnosti na tim teritorijima zbog tih ljudi. Napravit ćemo sve kako bismo obnovili ekonomiju i infrastrukturu, izgradili škole, nove institucije, bolnice - rekao je Putin.

- Postali smo jači jer smo zajedno. Imamo istinu. A istina je moć. Istina je pobjeda. Pobijedit ćemo - dodao je ruski predsjednik.

Proruski bloger Vladlen Tatarski objavio je nakon Putinova govora video snimku u kojoj tvrdi da će "pokoriti i ubiti sve".

- Pokorit ćemo sve, ubit ćemo sve, opljačkat ćemo koga god treba i sve će biti onako kako mi želimo - rekao je Tatarski.

Putin "zasad" ne planira posjetiti anektirana ukrajinska područja

Ruski predsjednik Vladimir Putin zasad ne planira posjetiti četiri ukrajinske oblasti koje je Moskva pripojila svom teritoriju dok traje vojni sukob s Kijevom, rekao je u petak glasnogovornik Kremlja.

"Zasad ne, jer sada ima puno posla, ali će se to sigurno dogoditi za neko vrijeme", rekao je Dmitrij Peskov odgovarajući na pitanje o mogućnosti takva posjeta, prenose ruske novinske agencije.

26. travanj 2024 08:38