StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPORUKA PREMIJERA

Plenković trgovcima: Imate rok do petka da vratite cijene, sve su službe na terenu, imaju arsenal u svojim rukama i neće oklijevati

Piše dv
9. siječnja 2023. - 20:37

Poskupljenja brojnih proizvoda na policama, koja su se nakon ove jeseni nastavili i poslije 1. siječnja, mnogima su zasjenila prelazak s kune na euro.

Budući da je mjesecima prije govorio kako se to neće dogoditi, na njih je u ponedjeljak oštro reagirao i premijer Andrej Plenković, prenosi Slobodna Dalmacija.

image

I kruh je poskupio

Vladimir Dugandžic/Cropix

- Kao Vlada pristupili smo ovom poslu u dobroj vjeri, u skladu s propisima. Nažalost, dogodilo se da je dio gospodarskih subjekata iskoristio to da se mijenja kuna u euro i podigao cijene pod nekim kao zaokruživanjem. Vlada pomaže svima, a onda se dio aktera ponaša na jedan prevarantski način, a to je dizati cijene da štetite građanima, mislite da vi nešto zarađuje, a Vladi činite veliku političku štetu. Vidim da neki huškaju da mi nemamo ideje i alata, imamo i nećemo oklijevati da ih koristimo. Do petka imaju vremena vratiti cijene", poručio je Plenković, piše N1.

image

Plenković: Dio aktera ponaša se na jedan prevarantski način

Damir Krajač/Cropix

Kako su do sada na ovakve poruke iz Vlade poduzetnici i gospodarstvenici obično žestoko reagirali vraćajući političarima vrući krumpir odgovornosti, vidjet ćemo hoće li tako biti i sada. Javnost sa znatiželjom i nestrpljenjem očekuje "crni petak za profitere", ne samo zbog užitka u političko gospoodarskoj borbi, nego i zato što će rezultat osjetiti u novčanicima koji su sve tanji.

image

Eura nikad dovoljno

Damjan Tadić/Cropix
26. travanj 2024 20:49