StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetAJME SIROTINJI

Ovo je sadržaj frižidera Splićanina koji živi od 900 kuna socijalne naknade. ‘Fotografija me šokirala, ali nikad ne znaš, pa smo otišli do njega i ukopali se...‘

Piše I.BU./sd
15. ožujka 2022. - 07:29

Nemati nije sramota, ali nemati nije lako. Mnogo je onih koji nemaju i to u našoj blizini. A da do pokrenute akcije jedan naš sugrađanin nije imao baš ništa u frižideru, ispričala nam je gospođa Snježana Mustapić, piše Slobodna Dalmacija.

- Inače živim blizu gospodina, ali nisam znala za njegovu sudbinu. Kako je moguće da netko tako živi u današnje vrijeme? - pita se ona. A volontiranje joj nije strano. Bila je ona u Petrinji i Glini pa nije dvojila hoće li se uključiti u pomoć sugrađaninu koji živi u njezinoj blizini. I to nakon što je s njime u kontakt stupila gospođa Sandra Vrvilo i objavila fotografiju praznog frižidera Splićanina.

No, prvo je htjela vidjeti iz prve ruke o čemu je riječ.

- Naprije sam htjela vidjeti o čemu se radi jer čovjek nikad ne zna. Zaputila sam se u Velebitsku ulicu kod gospodina koji živi u tek nekoliko kvadrata. Kad smo došli u njegov sobičak, samo smo se ukopali, nismo znali šta ćemo sa sobom. Puno vlage, nema ni grijalicu, ma nema ni hrane. Pretužno- iskreno će Snježana.

- "Baš sam gladan", eto tako mi je čovik reka. Bilo mi ga je milo i odmah sam odlučila odmah reagirati, pravo ti bude ža'- iskreno će Snježana koja je potom na Facebooku objavila o čemu je riječ, a dobri ljudi reagirali su i, po njegovoj želji, prikupili hranu.

Skupilo se, kaže nam, zaliha za mjesec-mjesec ipo dana. 

- Kad sam ga pitala kako živi, rekao je da pita za pomoć pa mu netko uskoči. No, to nije rješenje, to je sve privremeno. Treba mu nešto dugoročno- kazuje nam ova Splićanka.

Po njezinoj procjeni, muškarac ima 54 godine. Ima, kazuje nam, zajamčenu minimalnu naknadu od 900tinjak kuna mjesečno. I to je sve.

- Baš mu je potriba. A srcu ti je drago kad znaš da si nekome pomoga- za kraj nam je kazala.

Oni koji dijele mišljenje gospođe Snježane i mogu pomoći gospodinu iz Velebitske ulice, mogu joj se javiti porukom na Facebooku OVDJE.

03. svibanj 2024 04:22