StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIncident u Zagrebu

Otkriveni detalji incidenta u gimnaziji: pogledajte koju je mačetu nosio sin poznatog zubara

Piše S.Ž./JL
7. ožujka 2023. - 18:27

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, sinom uglednog zubara, koji je s mačetom u ruci ušetao jučer usred dana u zagrebačku Klasičnu gimnaziju te zaprijetio vršnjaku. Kazneno je prijavljen za prijetnje smrću više osoba te je predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež, piše Jutarnji list. 

Po ulasku u školu, naime, dok je glasno zazivao maloljetnika profesorica ga je, kažu iz policije, pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, da bi joj tada osumnjičeni uputio prijetnje.

- Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. A potom se nakon kraćeg vremena udaljio iz prostora škole. Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice - kažu iz policije.

Dodaju i da su temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, proveli pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni i kojom prilikom je u stanu na području Medveščaka pronađena mačeta nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli.

image
Pu Zagrebačka/

A sama škola daje i dalje svoj maksimum da se posljedice tog čina što brže prebrode i kojima je svjedočilo 20-ak srednjoškolaca koji su, zajedno sa profesoricom, tijekom nultog sata u ponedjeljak oko 13.50 sati svjedočili horor scenama ljutitog mladića koji upada u razred te maše oštrim predmetom. Stoga je školska psihologinja obavila pojedinačne razgovore sa svim đacima iz tog razreda, a posebnu pažnju posvetili su upravo žrtvi kojem su prijetnje i upućene a koji se ranije sukobio s vršnjakom koji se potom požalio 18-godišnjaku koji se odlučio ponijeti zaštitnički i neprimjereno pretjerati.

- Preko školskog vijeća roditelja i razrednika poslat će se poruke kako bi se svi u školi osjećali sigurno u ovim našim prostorijama škole. Ovo je bio izolirani slučaj u kojem su se rješavale osobne razmirice koje su prenesene u školu – rekla je za Jutarnji dan nakon događaja ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić Jerčić. Na upit hoće li se tražiti dodatno osiguranje jer škola ima dva ulaza a počinitelj je ušao kroz stražnji ulaz bez portira, ravnateljica kaže da ne jer da se taj stražnji vidi s glavnog ulaza.

Je li 18-godišnjaku čiste kaznene evidencije, koji se puna tri sata skrivao po Medveščaku točnije u stanu svoje bake, sve dok ga nije odao signal mobitela pa mu je policija ušla u trag i stavila lisice na ruke, bio prvi posjet Klasičnoj gimnaziji nije poznato. No ono što je sigurno, tu školu pohađao nije.

           

03. svibanj 2024 05:28