StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBROJNI NAPADI

Opasni Magaluf: mlada Britanka tvrdi da su je silovala šestorica turista, Britanca htio silovati taksist

Piše dv
17. kolovoza 2023. - 15:39

Španjolsko ljetovalište Magaluf na glasu je kao odredište mladih turista željnih partijanja. Zbog njihova ponašanja ljetovalište je na zlu glasu.

Takvu reputaciju moglo bi potvrditi i navodno grupno silovanje 18-godišnje Britanke. Nju je u ponedjeljak oko pet ujutro u poznatome "party hotelu" BH Mallorca pronašao zaštitar kako jeca na podu u predvorju.

Šestero turista, uključujući pet francuskih državljana i jednog Švicarca, optuženi su za grupno silovanje. Navodno su i snimili napad svojim telefonima - a policajci ih drže u zatvoru dok traje istraga.

"Došao sam u jutarnju smjenu i našao je dolje, bila je tako uzrujana. Bilo je užasno", rekao je zaštitar koji je želio ostati anoniman za The Sun.

image

Hotelski zaštitar djevojku je pronašao u predvorju u jako lošem stanju (ilustracija)

Afp

Zaštitar je pozvao policiju koja je stigla za pet minuta. Djevojka je dobila liječničku pomoć i savjetovanje.

Policija je otkrila da je djevojka mladiće upoznala na zabavi te se s njima vratila u njihov hotel, gdje su je navodno seksualno napastvovali. Uspjela je pobjeći i otrčala u predvorje potražiti pomoć.

seksualni napad taksista na maloljetnika

Djevojka je policajcima dala opis osumnjičenika - svi su bili u dvadesetim godinama - i brzo su pronađeni i uhićeni. Optuženi su u utorak u lisicama dovodeni na sud u glavnom gradu, Palmi de Mallorci.

Sudac je otkrio da postoje videoisječci navodnog silovanja na najmanje jednom od mobitela osumnjičenih, rekla je policija.

Svoj šestorici je odbijeno puštanje na slobodu i zadržani su u pritvoru, ali dok je istraga u tijeku nisu službeno optuženi.

"Djevojka se osjeća najbolje što može biti kad se tako nešto dogodi.", rekao je za The Sun izvor iz španjolske Civilne garde.

image

Španjolska policija reagirala je brzo i profesionalno (ilustracija)

Afp

Ovaj slučaj dogodio se nakon što je jednog britanskog tinejdžera navodno seksualno napao taksist u stražnjem dijelu taksija u Magalufu u ranim jutarnjim satima 11. kolovoza. 17-godišnji mladić otišao je u policijsku postaju s majkom i tvrdio da ga je taksist počeo dirati na povratku u hotel prije nego što je zahtijevao da izvrši seksualni čin s njim. Prema lokalnim izvješćima, dječak je fizički napadnut dok je pokušavao pobjeći, piše The Sun.

Na policiji je da istraži utemeljenost ovih teških optužbi, mlade Britanke i maloljetnog Britanca. Nažalost, mlade Britance koje se kao mete nasilja, uključujući i silovanje, spominje i u Hrvatskoj, točnije u Splitu, također od taksista.

image

Party odredište Magaluf i ovim je slučajevima naštetilo svojoj reputaciji (ilustracija)

Jaime Reina/Afp
28. travanj 2024 05:12