StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetCOVID U VLADI

Oleg Butković pozitivan na koronavirus, ima blage simptome, nastavlja raditi iz izolacije

Piše Jutarnji.hr, Krešimir Žabec
8. studenog 2020. - 09:41
Ministar Oleg Butković dobio je pozitivan nalaz na koronavirus, priopćili su u nedjelju ujutro iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Butković je tijekom jučerašnjeg dana obavio testiranje na COVID-19 te je dobio pozitivan nalaz. Ministar se, kako se navodi u priopćenju, osjeća dobro s obzirom da ima blaže simptome bolesti te će svoje radne obaveze nastaviti obavljati u samoizolaciji poštujući preporuke epidemiologa i liječnika, poručuju iz Ministarstva.

Ovo je već četvrti slučaj zaraze koronavirusom u Vladi RH.

U srpnju je na koronavirus bio pozitivan i ministar uprave Ivan Malenica, a početkom studenog na koronavirus su bile pozitivne ministrica turizma i sporta Nikoline Brnjac te ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Butković je u javnosti posljedni put viđen u četvrtak kada je svečano u promet pustio novu dionicu istarskog ipsilona od Pazina do Cerovlja. Na toj svečanosti bili su i istarski župan Fabrizio Radin, pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak, državna tajnica u ministarstvu gospodarstva Dunja Magaš te direktor Bina Istre Dario Silić. Svi oni sada moraju u samoizolaciju, piše Jutarnji list.
26. travanj 2024 09:16