StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAJSKUPLJA DIONICA

Odabrani su projektanti za autocestu do Dubrovnika za koju je radove prije 15 godina otvorio tadašnji premijer Ivo Sanader

Piše DV
28. veljače 2024. - 11:47

Autocestu od Pelješkog mosta do Dubrovnika projektirat će zajednica ponuditelja koju čine dvije hrvatske i jedna kineska tvrtka. Rok za žalbe istječe četvrtog ožujka. Odabrani su i jer su ponudili najnižu cijenu izrade projektne dokumentacije, više od dva milijuna eura nižu od procijenjenih 9 milijuna eura. Ovo je još jedan korak prema realizaciji toliko čekane autoceste, javlja Dnevnik.hr.

Ova dionica bit će najskuplja dionica autoceste u Hrvatskoj. Vrijednost je procijenjena na 380 milijuna eura i novac je, tvrde iz Vlade, osiguran. Duga je 28 kilometara, od čega su 19 kilometara vijadukti i tuneli. Radovi bi trebali početi krajem ove ili početkom iduće godine.

Prije nešto više od 15 godina radove za ovu cestu je na Osojniku otvorio tadašnji premijer Ivo Sanader. U svibnju 2009. svečano je obilježeno potpisivanje ugovora i početak radova na dionici autoceste A1 Zagreb - Split - Dubrovnik, Dubrovnik - Doli, na lokaciji budućega čvora Dubrovnik kod mjesta Osojnik.

26. travanj 2024 16:41