StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettko je napao rusiju?

Objavljena snimka priprema za akciju u Belgorodu, tvrdi se da je riječ o ‘mirovnoj operaciji‘

Piše dv
23. svibnja 2023. - 11:24

Ruski istražitelji su otvorili istragu o teriorizmu nakon, kako su oni to nazvali, prekograničnog napada ukrajinskih naoružanih skupina na rusku regiju Belgorod.

Kijev je zanijekao da stoje iza napada preko ukrajinske granice, a za njega su okrivili ruske partizane koji su i sami preuzeli odgovornost.

Naime, glavna obavještajna uprava ukrajinske vojske objavila je snimke ‘Legije Sloboda za Rusiju i ruskog dobrovoljačkog korupusa‘ koji se pripremaju za svoju operaciju u regiji Belgorod. Kako se vidi na snimci, čini se da su primarno koristili američku opremu, uključujući najmanje četiri međunarodna M1224 MaxxPro MRAP vozila i dva HMMWV vozila.

Čelnik Legije ‘Sloboda za Rusiju‘, kojeg zovu Cezar, rekao je da su stanovnici Belgoroda od Legije zatražili da provede mirovnu operaciju u regiji.

- Znamo da ruska vojska nema najprofesionalnije oružane snage. Iako se smatralo da imaju drugu najveću vojsku na svijetu, davno smo naučili da je to bio samo blef. Nama su čak prišli ljudi iz Belgoroda sa zahtjevom da provedemo mirovnu operaciju na tom prostoru. Njima je, naravno, dosta toga da su stalno bombardirani. Napisali su nam pismo s tim zahtjevom, rekao je takozvani ‘Cezar‘, a odgovorio je i na pitanje što podrazumijeva ‘mirovna operacija‘.

- To je demilitarizacija Belgoroda. Ljudima je dosta rata i žele mir.

01. svibanj 2024 23:15