StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsvi su spašeni

Nemojte propustiti ovaj video, priča je predivna: snimka počinje dramatično, ali završava sretno. Akcija je bila brza i uspješna

Piše dv
15. srpnja 2022. - 15:13

Svakodnevno smo, godinama, bombardirani lošim vijestima, kako iz domovine, tako i iz svijeta. Međutim danas se na Twitteru pojavio lijepi video koji počinje dramatično, ali završava sretno, donosi Slobodna Dalmacija.

image

Slonić u kanalu, majka u afanu
 

Screenshot Twitter CNN

U nacionalnom parku Khao Yai na Tajlandu jednogodišnje mladunče slona upalo je u duboki kanal. Slonica ga je pokušala izvaditi pa je ušla u kanal, ali iz njega nije mogla izvaditi ni mladunca ni sebe. Tu je uskočila spasilačka ekipa koja je najprije uspavala slonicu, da bi je uz pomoć jake dizalice izvukla iz kanala. Za maloga slona bagerom su napravili put da može izaći.

I to nije sve, brzom akcijom proveli su i razbuđivanje slonice i još brži bijeg nakon njenoga buđenja iz razumljivog straha da traumatizirana majka ne ustane na lijevu nogu. Nakon toga slonica i mladunče zadovoljno su se i pomalo zbunjeno vratili u divljinu.

image

Sretan kraj teške priče
 

Screenshot Twitter CNN

Budući da te velike životinje imaju slonovsko pamćenje, ovu situaciju sigurno ne bi trebali zaboraviti. Spasitelja ako se sjete, ali bit će puno oprezniji s kanalima, naročito mališan.

26. travanj 2024 07:14