StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOBITELJ U ŠOKU

Napad argentinske doge na plaži: Svi svjedoci su još traumatizirani, žena na čiju je majku i kći navalio pas bez povodca i brnjice strahuje za sigurnost svih nedužnih kupača

Piše DV/Milena Budimir /SD
6. lipnja 2022. - 13:23

Užas koji se protekog vikenda odvijao na plaži Bile, smještenoj između kaštelanskog Nehaja i Resnika, ostavio je traume svim svjedocima, a gospođa koju je napao i izgrizao pas pred svima - oporavlja se.

- Ako je "svako zlo za neko dobro" onda neka ova "naša" priča bude pokretač promjena, reda i pravila kojih očito nema - kazala je kći napadnute i majka djevojčica koje je nastradala baka čuvala u trenutku kada je argentiska doga navalila na nju.

A sve je bilo idilično, do tog trenutka. Curice vesele u moru, a njihova baka, brižna, na plaži... Pas je bio bez nadzora, nije bio na povodcu, nije imao brnjicu, premda na plaži nije dozvoljen pristup kućnim ljubimcima, jer Kaštela imaju dva kupališta rezervirane upravo za pse.

- Moglo je završiti kobno. Zato ovo pišem pod stanjem šoka i duboke zabrinutosti za sigurnost svih nas.

Ne zbog pasa kao takvih, nego zbog činjenice da živimo među neodgovornim pojedincima i bez uređenih pravila koja bi onemogućila da se netko neodgovorno ponaša i ugrožava ljudske živote. Pred ovakvim stvarima ne mogu i ne želim šutjeti, s jedinim ciljem da pokušamo zajedno spriječiti da se ovo dogodi vašoj, nečijoj obitelji, vama, bilo kome.

Očekujem reakciju lokalnih vlasti i stojim na raspolaganju za smiren i konstruktivan dijalog kako da uredimo pravila ponašanja čije će kršenje biti rigorozno i najstrože kažnjeno - jasno i glasno je poručila kćer stradale.

- Čuo sam se jutros s nastradalom gospođom, dobro je koliko uz ozljede može biti - kazao nam je Denis Ivanović, prvi čovjek Kaštela.

Komunalci izlaze i prate situaciju na terenu, ustvrdio je poteštat i dodao kako će proširiti Odluku o komunalnom redu:

- Kazne su male! Presmiješno je da je za ovakav napad propisana kazna vlasniku nekoliko stotina kuna! Apelirat ćemo prema ministarstvu i Saboru da se te kazne pojačaju - zaključio je Ivanović.

01. svibanj 2024 06:36