StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetISTRAŽNI CENTAR ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU

Nakon priznanja pušten da se brani sa slobode

Piše DV
17. rujna 2019. - 11:57
Na prijedlog nadležnog Državnog odvjetništva RH, mladić koji je 5. rujna ove godine oko 2 sata po ponoći uz još dvojicu golobradih prijatelja nedozvoljeno ušao i vozio autobus gradskog javnog prijevoznika Libertas, pušten je da se do okončanja postupka brani sa slobode.

Naime, nakon što je jučer, na ponovljenom ispitivanju, priznao sve što je tog 5. rujna učinio s autobusom, Istražni centar Županijskog suda u Dubrovnik donio je rješenje o puštanju na slobodu.

Inače, DORH ga tereti da je u navedeno vrijeme, s dvojicom svojih prijatelja- hrvatskih državljana starih 20 i 18 godina, na autobusnoj stanici u Srebrenom došao do autobusa marke "MAN" u vlasništvu poduzeća "Libertas". Pronašli su ključ na mjestu gdje ga vozači i inače ostavljaju, a nakon ulaska u autobus pokrenuli su ga. Mladić se tereti da je autobus vozio u krug oko pomoćne zgrade hotela da bi, prolazeći ispred zgrade Općine Župa dubrovačka, oštetio betonske kugle na nogostupu.

Prema objavi na internet stranici DORH-a, osnovano se sumnja da je mladić potom nastavio vožnju prema Kuparima, gdje se polukružno okrenuo i počeo vraćati prema mjestu odakle je uzeo autobus, ali je pri skretanju s državne ceste D-8 prema Srebrenome, udario u stup sa semaforom i srušio ga. Ipak, nastavio je vožnju prema trgovačkom centru od kuda je ušao u Vukovarsku ulicu i ispred objekta s kućnim brojem 44, prilikom skretanja u lijevo, izašao s kolnika te udario u parkirano vozilo marke WV Polo dubrovačkih registracijsskih tablica. Nakon toga je, prema onome za što se tereti, udario i srušio zid parkinga, kao i jednu palmu i čempres, a tijekom vožnje i uslijed više udaraca oštetio je autobus kojim je upravljao.
28. travanj 2024 14:24