StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDONACIJA OPĆOJ BOLNICI DUBROVNIK

Najmlađi pacijenti dobili dječji električni autić kojim će se odvesti na terapije i preglede

Piše DML
16. prosinca 2023. - 16:03

Danas je na Odjelu za pedijatriju u Općoj bolnici Dubrovnik bilo posebno uzbudljivo i radosno, javljaju iz zagrebačke humanitarne udruge ‘fra Mladen Krkać‘.

Zahvaljujući ovoj udruzi, najmlađi pacijenti naše bolnice dobili su dječji električni autić koji će moći koristiti za odlaske na terapije, preglede i u operacijske sale.

image

Donacija humanitarne udruge ‘fra Mladen Hrkać‘ Općoj bolnici Dubrovnik

Humh/

Predstavnicima bolnice donaciju su uručili predsjednik Udruge Ivan Soldo te Maja Andrić sa suprugom Mirkom, kao dobitnica volonterske nagrade „Gordana Jelić“ za 2023. godinu za najbolju volonterku u Republici Hrvatskoj.

Autić je doniran u sklopu projekta "VOZI S OSMIJEHOM - dječja radost u bolničkom okruženju", financiranog od strane Zaklade "Hrvatska za djecu", koji humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ provodi s ciljem podizanja kvalitete života djece, kao najranjivije skupine društva, u bolničkom okruženju te humanizacije dječjih bolničkih odjela kroz nabavu dječjih električnih autića za dječje odjele u bolnicama diljem Republike Hrvatske.

Istraživanja i iskustva u svijetu pokazuju da korištenje dječjih električnih autića za odlaske na terapije i operativne zahvate iznimno pozitivno utječe na psihofizičko stanje djeteta, a samim time i na brzinu i uspjeh liječenja. Osim toga, dječji električni autići pomažu i u razvoju dječje svijesti o prostoru, spretnosti i finih motoričkih sposobnosti kroz jednostavnu vožnju i zabavu.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ osnovana je s ciljem podmirivanja osnovnih životnih potreba osoba sa zdravstvenim poteškoćama i njihovih obitelji te pomoći u poboljšanju i unaprjeđenju kvalitete života u smislu zdravlja, smještaja, stanovanja, prehrane, uvjeta školovanja tijekom njihovog boravka u Zagrebu, stoji na njihovoj fb stranici. S obzirom na doprinos i djelovanje fra Mladena Hrkaća, kako u crkvi u Dubravi tako i u Širokom Brijegu, kao i njegovo nesebično dugogodišnje pomaganje bližnjima, smatramo da naziv u potpunosti odražava svrhu i postojanje ove Udruge. Udruga svojim djelovanjem nastoji pružiti svu potrebnu pomoć oboljelim osobama i njihovim obiteljima kako bi se izbjegle sve materijalne i psihičke poteškoće tijekom liječenja, s ciljem unaprjeđivanja kvalitete njihovih života.

27. travanj 2024 22:59