StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGaf u Varšavi

Mnogi su zamijetili neobičan trenutak u Poljskoj: pogledajte kako je Biden ‘odlutao‘, Duda je brzo reagirao...

Piše JL, Hina
22. veljače 2023. - 18:55

Američka potpora Ukrajini i dalje je snažna, istaknuo je američki predsjednik Joe Biden u utorak u razgovoru s poljskim kolegom Andrzejem Dudom u Varšavi, dan nakon što je neočekivano posjetio Kijev.

- Mogu reći s ponosom da je naša potpora Ukrajini nepokolebljiva, kazao je američki predsjednik.

Naglasio je i da je Sjevernoatlantski savez "snažniji nego ikad", pred prvu godišnjicu izbijanja rata u Ukrajini.

Istaknuo je da je "doista izvanredno" kakvu je potporu Ukrajini i Ukrajincima dala Poljska.

Bidenov posjet Poljskoj važan je znak predanosti SAD-a očuvanju sigurnosti u Europi, rekao je poljski predsjednik Duda.

image
Mandel Ngan/Afp

- Vaš posjet važan je znak sigurnosti, znak američke odgovornosti za sigurnost svijeta i Europe. Amerika može sačuvati svjetski poredak, rekao je Duda na sastanku s Bidenom.

No, američkom predsjedniku tijekom posjeta Poljskoj ipak se dogodio manji gaf, što nisu propustili primjetiti američki desno orijentirani mediji, javlja Jutarnji list.

Naime, tijekom posjeta održana je i ceremonija pregleda počasne bojne koju je Biden izvršio zajedno s poljskim predsjednikom. Problem je bio u tome da je u jednom trenutku američki predsjednik odlutao s crvenog tepiha, na što su Duda i još jedna osoba u pratnji odmah reagirali i vratili ga na ‘pravi put‘.

Neki komentatori na Twitteru predsjednika su odmah proglasili ‘dementnim‘, dok je urednik konzervativnog Patriot One News portala Matt Clark proglasio ‘glupanom‘.

Dopisnik NBC-a Richard Engel istaknuo je pak da je Biden, s obzirom na njegovu dob (ima 80 godina), pokazao zavidnu kondiciju tijekom napornog puta.

- Tajni put u ratnu zonu. Dva puta vlakom koji su trajali po 10 sati svaki. Važan govor u Poljskoj. Put sam po sebi bio bi iscrpljujuć, poručio je Engel.

 

27. travanj 2024 17:05