StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPROMETNA INFRASTRUKTURA |

MINISTAR OLEG BUTKOVIĆ I brza cesta do Zračne luke doći će na red, ne možemo sve projekte raditi u isto vrijeme

Piše Bruno Lucić
26. svibnja 2020. - 11:32
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nakon potpisivanja ugovora za uređenje i proširenje Lapadske obale dao je izjave za medije.


- Drago mi je da sam danas u prisustvu gradonačelnika Dubrovnika i kolege ministra Marka Pavića i ravnatelja agencije potpisali ovaj ugovor o uređenju i rekonstrukciji Lapadske obale ukupne vrijednosti 70 milijuna kuna od čega je 60 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava, a 10 milijuna kuna ćemo osigurati iz proračuna Ministarstva mora, promet i infrastrukture. Ukupno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uloženo oko 6,7 milijardi kuna. To su Pelješki most koji smo jučer obišli, Zračna luka Dubrovnik, obnova državnih cesta, nabavka autobusa i uređenja luka koje ćemo u sljedećem razdoblju potpisivati. Drago mi je da uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja uspješno provodimo projekte, kazao je Butković.

image
Tonči Plazibat/Hanza Media


Komentirao je i strateški projekt brze ceste do Zračne luke Dubrovnik.

- Mi trenutno ulažemo 6,7 milijardi kuna u prometnu infrastrukturu, to su veliki infrastrukturni projetki, Ne možemo sve projekte u isto vrijeme raditi. Projekt se najavljuje i napravit ćemo ga kad bude gotova projektna, studijska dokumentacija, to se radi, kad to bude gotovo, to će biti projekt koji će se kandidirati za sljedeće operativno razdoblje. Ove ćemo završiti, to je Pelješki most, Zračna luka i ove velike projekte, taj će biti sljedeći koji ćemo raditi. Neće biti problema, brza cesta će rasteretiti državnu cestu. Postoji cesta koja je preopterećena, to je cesta D8 i do rasterećenja mora doći, naveo je Butković rekavši kako se čitav niz projekata realizirao.

- Nakon potpisivanja ugovora o bespovratnim sredstvima za luke idu javni natječaji, rekao je Butković.te dodao kako će se potpisati ugovor za Donje Čelo.

- U mandatu ove Vlade ostvarili smo čitav niz velikih projekata, u vrijeme korone izdvojili smo milijarde i milijarde za spas radnih mjesta, izjavio je Butković.

image
Tonči Plazibat/Hanza Media


Butković je najavio kako će se uskoro, kroz desetak dana, objaviti izborni program koji je trenutno u pripremi. Također, najavio je kako će se koncentirati na rješavanje svih izazova i gospodarskih problema vezanih uz koronavirus, dakle, rješavanje ekonomske situacije.

Komentirajući prepucavanje između Nina Raspudića i Gordana Jandrokovića tijekom kojeg su se spominjala obitelj, Butković je kazao kako kampanja mora biti žustra i žestoka, ali je kazao kako je bitno je li ona sadržajna i konstruktivna. Optužio je SDP i krajnju desnicu da ne vode sadržajnu i konstruktivnu kampanju. Potvrdio je ministar kako su u središnjicu HDZ-a stigli prijedlozi lista za izbore.
26. travanj 2024 06:37