StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU Njemačkoj

Loše vijesti za ljubitelje šopinga: modni div krenuo zatvarati trgovine. Nudili su robu po povoljnim cijenama, ali...

Piše DV
20. prosinca 2023. - 15:10

Lošim vijestima se ne vidi kraj. Gospodarska situacija i dalje gura brojne tvrtke u krizu. Ljudi troše manje novca na robu zbog ekstremne inflacije. Istodobno, troškovi električne energije i opskrbljivača stalno rastu.

Posebno modne kuće u ovim teškim vremenima bilježe brojne gubitke. Nakon što su düsseldorfska grupa Peek&Cloppenburg i lanac Hallhuber nedavno objavili stečaj, uskoro bi mogao uslijediti novi stečaj.

Primark je, naime, odlučio zatvoriti nekoliko poslovnica u Njemačkoj, pišu njemački mediji, a prenosi Fenix magazin.

Loša financijska situacija

Međunarodni modni trgovac Primark najpoznatiji je po jeftinoj odjeći koju nudi u 15 zemalja. Svatko tko uđe u poslovnice obično se nađe u nevjerojatno velikim prodajnim prostorima u kojima su nagomilane hrpe modnih komada i dodataka.

Uz dječju, žensku i mušku odjeću, diskont nudi i potrepštine za dom i kozmetiku, tako da nijedna želja ne ostane neispunjena.

Koncept je često kritiziran jer ekstremno niske cijene znače vrlo niske plaće za ljude koji stvaraju modu. Zapravo, čini se da koncept više ne funkcionira tako dobro kao na početku, jer trgovac već nekoliko godina ostvaruje sve više i više gubitaka.

Stoga je Primark trenutno u restrukturiranju, te će također zatvoriti nekoliko poslovnica.

Poslovnica u Gelsenkirchenu već je zatvorena, a poslovnice Primarka u Krefeldu i Kaiserslauternu uskoro će zauvijek zatvoriti svoja vrata.

Kako navode mediji, razlog su trenutne poslovne brojke.

Šefica Primarka u Njemačkoj nedavno je objavila da je neto prodaja od 627,8 milijuna u 21/22 eura nadoknađena gubitkom od 50 milijuna.

Odgovorni još nisu potpuno izgubili nadu i s optimizmom gledaju na budućnost. Razmišljaju o otvaranju novih poslovnica.

Iz Primarka navode kako mnogi kupci i dalje žele kupovati u Primarku, ali da nemaju poslovnicu u blizini.

27. travanj 2024 16:45