StoryEditorOCM

Liječnik vam jučer nije mogao poslati e-recept za lijek ili e-uputnicu? HZZO objasnio o čemu se radi

Piše SR
18. srpnja 2023. - 11:06

Pacijenti upisani i u dubrovačke ordinacije jučer su imali poteškoća doći do uputnica i lijekova zbog poteškoća koje su obiteljski liječnici imali u povezivanju s CEZIH sustavom. 

"Problem koji se javlja određenim korisnicima CEZIH sustava, a manifestira se kao nemogućnost spajanja u sustav, nastao je zbog sigurnosne nadogradnje programa za zaštićeno spajanje na pristupni sustav vanjskih CEZIH korisnika. Proizvođač opreme i tehnička podrška intenzivno rade na otklanjanju problema, a naši inženjeri su zaobilaznim načinima uspjeli gotovo normalizirati rad", priopćili su iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Potpuno otklanjanje problema očekuje se u narednim danima čim proizvođač dostavi novu, prilagođenu verziju nadogradnje programa za zaštićeno spajanje vanjskih korisnika, tvrde iz HZZO-a. Do tada su dane preporuke svim informatičkim podrškama zdravstvenih ustanova na kakav način korisnicima omogućiti spajanje na CEZIH sustav. Gdje postoje teškoće s elektroničkim izdavanjem uputnica i recepata za lijekove, mogu se osobno preuzeti u ordinaciji u papirnatom obliku.

05. svibanj 2024 19:35